Gülistan eyleminde öğrenciye tehdit

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku (21) hala bulunamadı. Öte yandan, Gülistan Doku’nun bulunması adına yapılan eylemlere katılan öğrencilerden olan Lider Polat, eylemlerdeki konuşmasından dolayı tehdit edildiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 02:00
Gülistan eyleminde öğrenciye tehdit
Abone Ol google-news

13 Ocak’ta üniversitede yapılan eylemde konuşan öğrencilerden Lider Polat, eylemde bulunan öğrencilerle görüşmeye gelen Rektör Ubeyde İpek’e hitaben, kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilen Munzur Üniversitesi’nde görevli C. T. hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle tehdit edildiğini söyledi. Polat, eylemden sonra bilinmeyen bir numaradan arandığını, ardından tanımadığı iki kişinin kendisini araçlarına bindirmek istediğini söyledi.

Polat, “Kırmızı bir araçtı. Israrla, ‘Vadiye gidelim’ dediler. Ben de ‘kafede görüşelim’ dedim. Araca binmeyeceğimi anlayınca, biri, tehditvari bir üslupla, ‘Sen bugün C.T. hakında açıklamalarda bulunmuşsun. Bunu düzeltmen gerekiyor’ dedi. Bende ‘Kimsin’ deyince yine tehdit ederek ‘Sen hala beni anlamadın mı? Bu konuyla ilgilenmemen gerekiyor’ dedi. Üniversite personeli olmadığı belliydi. Üniversitede kentin birçok yerinde taciz yaşanıyor. Bunu yapan bir, iki kişi değil. Demek C.T’nin arkasında olanlar var” dedi. Polat, söz konusu kişilar hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

‘ŞEYTAN, KENDİNİ MUNZUR’A AT DİYOR’

Öte yandan Gülistan’ın arkadaşlarından olan D.M. gazetemize yaptığı açıklamada, Gülistan kaybolmadan bir gün önce aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı: “Gülistan yakın bir zamanda Zaynal Abakarov’dan ayrılmıştı. Gülistan ardından, Abakarov’un bir kızla olan fotoğrafını görmüştü. Bu fotoğraftan dolayı üzgündü, çok düşünceliydi. Cumartesi günü yurtta yanıma geldi. 30 dakika yanımda kaldı. Şakasına, tebessümlü bir şekilde, ‘Şeytan, kendini Munzur’a at diyor’ dedi. Bende espirisine, ‘Su soğuktur, saçmalama v.s.’ dedim. Bunu ben de diğer arkadaşlarımız da söylüyor. Bir sıkıntı olduğunda ‘Kendimi Munzur’a atacağım’ diyoruz. Ardından iş yerinden telefon geldi ve işe gitti. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler