Gülsin Onay ile Chopın akşamı

33. Uluslararası İzmir Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan “Gülsin Onay ile Chopin Akşamı” konseri ile başladı.

Yayınlanma: 26.05.2019 - 23:26
Abone Ol google-news

Polonya Cumhuriyeti’nin “En İyi Chopin Yorumcusu” nişanının sahibi Onay, ilk bölümde bestecinin mazurka, balad ve noktrünlerini seslendirdi. İkinci bölüme “Hérold ve Halévy’nin ‘Ludovic’ teması üzerine parlak çeşitlemeler” I ile başlayan Onay, programını Chopin’in Si minör sonatı ile bitirdi. “Chopin İzmir’de İzmirlilerle bir başka güzel” diyen Gülsin Onay, dinmeyen alkışlara Chopin’nin Nocturne op48 no 2 eseri ile karşılık verdi. 33. Uluslararası İzmir Festivali, yarın saat 21.00’de DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda yapılacak Concertgebouw Caz Orkestrası (Jazz Orchestra of Concertgebouw) konseri ile devam edecek.

Festival, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir Goethe Enstitüsü ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler