Hakkari'de silahlı saldırı

Hakkari'de polis memurunun kullandığı otomobile silahlı saldırıda bulunulması sonucu ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Yayınlanma: 05.10.2009 - 11:45
Abone Ol google-news

Yurt dışından kendisini ziyarete gelen ağabeylerini kent merkezinden 8 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisinde bulunan alabalık tesislerine götüren polis memurunun kullandığı otomobile uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu polis memuru ile 2 ağabeyi, Hakkari Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, olayı Muş'ta katıldığı bir toplantıda öğrenir öğrenmez Hakkari'ye gitmek üzere yola çıktığını belirterek, olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve jandarma özel harekat ekipleri gönderildiğini söyledi.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındığını ifade eden Vali Türker, elde edilen ilk verilere göre olayın terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini, incelemenin ardından gerekli açıklamanın yapılacağını kaydetti.


Şehit polis ve ağabeyleri için tören düzenlendi

Şehit olan polis memuru Engin Açıkgöz ve 2 ağabeyi için tören düzenlendi.

Hakkari Devlet Hastanesi önündeki törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, İl jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, İl Müftüsü Ali Öztürkçü ve şehit polisin meslektaşları katıldı.

Törenin ardından Açıkgöz ve isimleri öğrenilemeyen ağabeylerinin cenazeleri ambulanslara konuldu.

Bu sırada, şehit polisin bazı arkadaşları ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attı. Bunun üzerine, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ''Arkadaşınızın kanı yerde kalmayacak'' diyerek polisleri teselli etti.

Polis sirenleri eşliğinde Fatih Kışlası'na getirilen ve buradaki ambulanslarla Van'a gönderilen cenazelerin, daha sonra Kastamonu'ya uğurlanacakları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler