Havuz yazarı Göktürk, Özgecan'ı 'yok edenlere' cezayı fazla bulmuş

Havuz gazetesi Akşam'da yazarlık yapan Gülay Göktürk bugünkü 'Özgecan Yasası ve çifte standart' adlı yazısında kaleminden skandala imza attı.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 18:59
Abone Ol google-news

Göktürk köşesinde, 'İki sanığın cinayetten ne haberleri, ne de ilgileri var… Sadece cesedi yok etmekte katile yardım ediyorlar. Ama garip bir şekilde, mahkeme bilerek-isteyerek cinayet işleyen katille ona yardım eden iki kişiye aynı cezayı veriyor' şeklinde yazarak tepki yağmuruna tutuldu.

Göktürk'ün bugünkü yazısında Özgecan ile ilgili karaladıkları şu şekilde:

Özgecan Cinayeti kararıyla ilgili dikkatimi çeken bir noktayı da yazmazsam içimde kalır.
Mahkemenin her üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesi herkes tarafından pek yerinde bulundu. Karar mahkemenin kadına şiddet konusundaki kararlılığının göstergesi olarak değerlendirildi ve herkes tarafından övgüyle karşılandı.

Bana ise çok acayip görüldü.

Yanlışsam düzeltilsin ama benim bildiğim kadarıyla minibüsün şöförü Özgecan’ı tek başına öldürüyor. Öldürdükten sonra panikleyip şehir merkezine dönüyor; yardım için babasını ve bir arkadaşını da yanına alıyor, gidip birlikte cesedi yok ediyorlar.

Diğer iki sanığın cinayetten ne haberleri, ne de ilgileri var… Sadece cesedi yok etmekte katile yardım ediyorlar.

Ama garip bir şekilde, mahkeme bilerek-isteyerek cinayet işleyen katille ona yardım eden iki kişiye aynı cezayı veriyor.

Yargıda popülizm de herhalde bu oluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon