Hayvan dostu kitapçı

Sokak hayvanlarının tedavisine katkı için kitap almak ister misiniz? Ya da resim çalışmalarına katılabilir, çocuğunuzu drama atölyesine götürebilir, kafeden alışveriş yapabilirsiniz. Yani seçenek birden çok. Siz yeterki sokak hayvanlarına yardım etmek isteyin. Nasıl ve nereden mi? Kitap Koala’dan...

Yayınlanma: 18.02.2020 - 02:00
Hayvan dostu kitapçı
Abone Ol google-news

Birkaç yıl önce internet sitesi olarak hizmet veren Kitap Koala şimdi Teşvikiye’de çok büyük bir kitabevi olarak açıldı. 600 m2’lik alan üzerinde Şişli’nin en büyük kitabevi olan Koala’da 30 binin üzerinde kitap yer alıyor.

Tek amacı ise elde ettiği finansal kâr ile sokak hayvanlarının tedavisini karşılamak. Bu amaçla bir çeşit Sosyal Güvenlik Kurumu gibi hareket eden kitabevi; uygun şekilde düzenlenmiş başvuruları alarak belirlenmiş bütçe dahilinde hayvan tedavilerini karşılıyor. 

Kitap alanlarının yanı sıra kafeterya, okuma odası, çocuklar için etkinlik alanı, toplantı salonu ve 40 kişilik seminer salonu da bulunan Kitap Koala, kültür ve sanat etkinlikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Önceki gün açılışı yapılan kitabevinde, ziyaretçilere ikramda bulunmak yerine ihtiyacı olan hayvanlara ulaşmak üzere farklı barınaklara 1.000 kg’lık mama dağıtmaya karar veren şirket, bakıma muhtaç, engelli ve hasta hayvanların ev ortamında tedavileri ve bakımlarının yapılması amacıyla kurulan ENCANDER’e de mama gönderiminde bulundu.

Ayrıca açılışta yazar Mario Levi, “Bu Salı ve Her Salı Şişli” adlı yeni kitabının imza günü ve söyleşisi çellistler Şafak Erişkin, Didem Erken ve Gülyar Balcı’nın müzik dinletisi yapıldı. 

Kütahyalı çini sanatkârı Saim Kolhan’ın çini eserlerinin yer aldığı ve Kitap Koala’nın ilk sergisi “Sır Altındaki Aşk” da sanatseverlerle buluştu. 

30 binin üzerinde kitabın bulunduğu ve çeşitliliğe önem veren Kitap Koala, felsefesini “Az kitaptan çok adet tutmaktansa, çok kitaptan az adet tutacağız. Hiçbir kitaba sansür uygulamadan her kitabı talep olduğu sürece bulundurmaya çalışacağız” diyerek özetliyor.

Peki, bu oluşumun başında kim yer alıyor? Bu biz de kalsın, çünkü kendisi adının bilinmesini istemiyor. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler