HDP: İhraç istemiyle disiplin süreci başlattık

Eşine şiddet uygulayan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık için partiden ihraç süreci başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Işık hakkında "eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 17.07.2020 - 12:26
HDP: İhraç istemiyle disiplin süreci başlattık
Abone Ol google-news

Eşi Ebru Işık'a şiddet uygulamakla suçlanan Muş Milletvekili Mensur Işık'ın HDP'den ihraç edilmesi için disiplin süreci başlatıldı.

Konuyla ilgili HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Işık’ın, eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığının kamuoyuna yansımasının ardından dün araştırma başlatıldığı bildirildi.

EBRU IŞIK’IN İLK BEYANI ESAS ALINDI

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Araştırmalarımız sonucunda Merkezi Disiplin Kurulumuz; Ebru Işık’ın ilk beyanını esas alarak Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle Kadın Meclisimizin başvurusu üzerine soruşturma başlatmıştır. Tüm yetkileri tedbiren durdurulan Işık’ın savunması alınacaktır. 

Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kadına yönelik şiddete karşı tavrımız nettir. Kimden ve nereden gelirse gelsin, erkek şiddetine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Örgütlenen erkek egemenliği karşısında Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek her türlü şiddete karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hiçbir kadın yalnız değildir.Kadın Meclisi olarak, bu sürecin takipçisi olacağımızı başta kadınlar olmak üzere kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

SAVCILIK MENSUR IŞIK HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında "eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı.

Öte yandan Ankara 1’inci Aile Mahkemesi de Işık için 6 ay uzaklaştırma kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından "eşe karşı kasten yaralama" suçundan başlatılan soruşturmanın da Mensur Işık'ın milletvekili olması nedeniyle Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderileceği ve soruşturmayı bu büronun yürüteceği belirtildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler