HDP’den AKP adayına göre hamle: Hatipoğlu’na karşı Erdoğmuş
HDP, Diyarbakır’da toplantıyla yerel seçim kampanyasını başlatacak, hedef kayyım belediyelerini geri almak.
HDP’nin yerel seçimlerde bölgedeki öncelikli hedefi kayyım atanan 94 belediyeyi de geri almak olurken, batıda hedefi ise AKP-MHP ittifakını geriletmek olduğu belirtiliyor. HDP’nin özellikle bölgede AKP’nin adaylarına göre hamlede bulunacağı konuşulurken, Diyarbakır’da daha önce de iktidarın teklif götürdüğü Nihat Hatipoğlu’nun AKP’nin adayı olması durumunda HDP’nin eski müftü Nimetullah Erdoğmuş’u aday gösterebileceği belirtiliyor.
HDP, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik bir süredir parti organlarında yapılan tartışmaların ardından kampanya dönemi de yarın Diyarbakır’da yapılacak toplantıyla başlatacak. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yanı sıra yerel seçim kampanyasının başlatılacağı toplantıda HDP milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri de katılacak. HDP’de 6 ay sonra yapılacak yerel seçimler için öncelikli hedef kayyım atanan bütün belediyelerin geri alınması olurken; 2014 yerel seçimlerine göre kazanılan belediye sayısının artırılması da amaçlanıyor.
HDP’de 2014 seçimlerinde kazanılan 102 olan belediye sayısının 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde en az 150’ye çıkarılması amaçlanıyor. Eylül 2016 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı söz konusu belediyelerin 94’ünü kayyım atadı.
İttifak gündemde
HDP’de özellikle bölgede Kürt kimlikli partilerle ittifak yapılmasına yönelik temasların yaşandığı belirtiliyor. HDP içinde batıda olası birlikteliklere sıcak bakılırken, AKP-MHP blokuna karşı birliktelik yapılması gerektiği ifade ediliyor. Partinin batıdaki temel hedefi AKP-MHP ittifakını geriletmek olurken, bu kapsamda yerel düzeyde bazı ittifakların yaşanabileceği konuşuluyor.
Video Haberler
-
Pazarda 'yan bakma' kavgası: Metrelerce kovaladı
-
MHP'den 'erken seçim' iddialarına yanıt
-
Denizde cesedi bulundu: Kimliği belli oldu
-
Saniyeler içinde çaldı
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Parklarda zehir çıktı! 1 haftada 8 köpek öldü!
-
Otomobilde ölü bulunmuştu: Uyuyor diye bırakmışlar!
-
Zincir marketlerle ilgili yeni karar
-
ABD'li şarkıcının Türk parçasıyla dansı gündem oldu
-
Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında Ece Erken bayıldı
En Çok Okunan Haberler
-
AKP'ye soğuk duş; birinci parti değişti
-
Baraj kalktı, kontenjanlar doldu
-
Tıp fakülteleri tercih sıralamasında geriye düştü
-
Kaldıkları yer erkek öğrenci yurduna çevrildi
-
Beklenen akaryakıt zammı kesinleşti!
-
Liderlerin sözleri gündeme getirdi
-
İmamlara 'escort kadın' soruşturması
-
O artık Soylu'nun danışmanı!
-
20 yıllık eşinin aldattığı kişi ortaya çıktı...
-
Zincir marketlerle ilgili yeni karar