HDP'den kendilerini tehdit eden Soylu'ya yanıt: Herkes haddini bilecek

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, kendilerini arayarak "Sizi artık yaşatmayacağız" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'herkes haddini bilecek' yanıtını vermişti. Cumhuriyet gazetesi Bakan Soylu'ya 'size yaşam hakkı yok' tehdidini sordu. Yanıt sessizlik oldu.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 14:05
Abone Ol google-news

<video:1010663>


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayıp 'Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım' dediği iddia edildi.

 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü'nün bakkalının PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu gelişme üzerine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım. O teröristleri yakalayacağım. Sizi CHP bile kurtaramayacak" dedi.

 Soylu'nun ayrıca valilere hayatını kaybeden askerlerin cenazelerine CHP il başkanlarının katılmaması konusunda talimat verdiği öne sürüldü.

<haber-dikey:1010673>

HDP'DEN SERT YANIT: HERKES HADDİNİ BİLECEK

HDP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendiren Eş Başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu'nun telefonu sorulan Pervin Buldan, söz konusu haberin doğru olduğunu ve Soylu tarafından basına sızdırıldığını söyledi.

Buldan, Soylu'nun tehdit telefonu hakkında şunları söyledi: 

Evet İçişleri Bakanı'ndan bir telefon aldım. Beni arayarak Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde kendilerinin müşahiti olduğu bir insanının infaz edildiği ve bu infazdan bizi sorumlu tuttuğu bir telefon aldım. Yapılan infazla partimizin birebir ilişkisi olduğunu ima etmiştir. Tıpkı Suruç'ta olduğu gibi yapanlar cezalandırılmıyor. Yapmayanlar sorumlu gösteriliyor. Bu olay derhal açığa çıkarılmalıdır. Kimler tarafından yapılmışsa bu insanlar cezalandırılmalıdır. HDP olarak bu olayları asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Soylu "Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin" gibi saçma sapan asla kabul etmediğimiz bir konuşmayla karşı karşıya kaldım. AKP hükümeti böyle bir öfkeyle mi yönetecek. Bu ülkenin 3. büyük partisi olan bir partiyi bu tür suçlamalarla insanların gözünde karartmalarına asla izin vermeyeceğiz. 

 Yaşanan olayın çok büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir partinin eş başkanına böyle bir telefon açılmasını kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek sayın Soylu da haddini bilecek. Biz büyük bedeller ödeyen bir partiyiz. Suruç'ta yaşananlar ortada. Suruç'ta insanlar boğazı kesilerek öldürüldü. Bizim 6.sıra milletvekili adayımız tutuklandı. Alakası olmayan insanlar tutuklandı. Çok talihsiz bir konuşma yaptığımızı belirtmek isterim. Bu telefonu bu şekilde yorumluyorum ve kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum.

 Soylu 'size yaşam hakkı yok' sorusuna yanıt vermedi

Pervin Buldan’ın açıklaması üzerine Süleyman Soylu’ya verdiğimiz cevap hakkı havada kaldı. Ulaştığımız İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Buldan’ın iddiası ile ilgili sorularımıza yanıt vermedi. Ağrı teyakkuzda Mevlüt Bengi’nin katledilmesinin ardından Ağrı’da başlayan gergin hareketlilik sürüyor. AKP’den Ağrı milletvekili seçilen Ekrem Çelebi, dün tüm mülki amirleri ve partililerini toplayarak bilgi aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler