Henry Onyekuru: Galatasaray'a Fatih Terim için geldim

Galatasaray'ın yeni transferi Henry Onyekuru, yayıncı kuruluşa Galatasaray'a geliş sürecini anlattı

Yayınlanma: 15.07.2018 - 01:01
Henry Onyekuru: Galatasaray'a Fatih Terim için geldim
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın yeni transferi Henry Onyekuru, beIN Sports'a özel bir röportaj verdi. 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncunun röportajından satırbaşları şu şekilde:

Beni tek kelimeyle özetlemek gerekirse 'sürat' derim. Maçlarda izleyince başka özelliklerimi de görebilirsiniz ama en çok öne çıkan özelliğim hızım.

Dünya Kupası'nı izliyordum, menajerim geldi ve Galatasaray'dan teklif olduğunu söyledi. Şampiyonlar Ligi faktörü vardı ancak buraya gelmek istememin en önemli nedeni Fatih Terim.

Genç bir oyuncu olarak hocayla çalışmak iyi bir fırsat. Ondan çok şey öğreneceğime inanıyorum. Fatih Terim gibi efsane bir isimle çalışacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. Belçika'da oynarken bile Fatih Terim hakkında çok şey duyuyordum.

Futbola 13 yaşımda Nijerya'da başladım. Katar'dan gelen bir grup tarafından keşfedildim ve Katar'a gittim. Benim için iyi bir başlangıç oldu. 5 sene boyunca hem okul hem futbol eğitimimi aldım.

Bir şansım vardı. Eupen'de çok tecrübeli oyuncular vardı. Onun ve tecrübeli takım arkadaşlarımın tavsiyeleri ve çok çalışarak bir başarı elde ettim. Bunu tek başıma yapmadım tabii.'

Everton'a imza atmadan önce PSG ile sağlık kontrolüne girdiğim doğru. PSG büyük bir kulüp ama benim en büyük hayalim Premier League'de oynamaktı. Gece 12'de Everton'a gitmeye karar verdim. Premier League'de milli takım kuralı vardı. Bu kural sağlanamadığı için çalışma izni alınamadı. Tecrübe kazanmak için Anderlecht'e transfer oldum.

Başarı sadece tek başınıza elde ettiğiniz bir şey değil. Oynadığım takım arkadaşlarımın, çalıştığım hocaların yardımı olmasa bu başarıyı gerçekleştiremezdim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler