'Her kafa kesimine 50 bin lira'

Suriye'de muhalif gruplar ile birlikte mücadele ederken yakalanan Cabir Mustafa Şehabi'nin itirafları şaşkınlık yarattı.

Yayınlanma: 23.08.2012 - 06:54
Abone Ol google-news

Silahları Lübnan ve Türkiye üzerinden sağladıklarını Suriye televizyonunda itiraf ettiği bildirilen Şehabi, Ebu Bekir el Sıddık grubu liderinin emriyle kaçırdıkları kişilerin kafalarını kestiklerini söyledi. Şehabi, Suriye televizyonunun dün yayınladığı itiraflarında, Ebu Bekir el Sıddık grubu lideri Ebu Talal kod adlı Muhammed Hayr Derviş’in teklifi üzerine aylık maaşın yanı sıra kesecekleri her şahıs için 50 bin lira alma karşılığında Ebu Bekir el Sıddık Tugayı’na katıldığını belirtti.

Tugaya bağlı silahlı kişilerin bulunduğu El Rai bölgesine gittiklerini, kuzeniyle birlikte Ebu Talal’la ofisinde görüştüklerini söyleyen Şehabi, Ebu Talal’ın kendilerinden Muhammed Dib Naime adlı polis memurunu takip etmelerini istediğini anlattı. Şehabi, Bab bölgesine giderek Bab karakolunda görev yapan polisi bir hafta boyunca takip ettiklerini dile getirirken “Daha sonra Ebu Talal’a gidip polisi takip ettiğimizi bildirdik. Ebu Talal bizden polis memurunu kesmemizi istedi. İkinci gün polis Naime’yi takibe aldık. Sürekli alışveriş yaptığı Ahmet Sadık el Yasin Okulu’nun yakınındaki sebze pazarından dönüşü sırasında onu kaçırıp okula götürdük” dedi. Şehabi şöyle devam etti: “Onu yere yatırdık. Kuzenim onu ayaklarından tuttu. Ben de sürekli üzerimde taşıdığım bıçağı boynuna dayayıp boğazından kestim. Ardından cesedi bir torbaya koyup mezarlığa gömdük.”

Daha sonra Ebu Talal’ın yanına gidip operasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdiklerini ve 50 bin lira aldıklarını belirten Şehabi, Ebu Talal’ın kendisinden Bab bölgesinde görev yapan Muhammed Saliha ve Ahmet Taha el Naşid’i getirmesini istediğini, bu kişilerin de kafasını kestiklerini ve 100 bin lira aldıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler