Her öğretmene bir gül

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri 'Eğitimin Çınarları Geleceğin Umutları ile El Ele' projesi dâhilinde Adile Sultan Kasrı Huzurevi'nde yaşayan emekli öğretmenlerle bir araya geliyor.

Yayınlanma: 21.09.2011 - 11:11
Abone Ol google-news

Bu proje kapsamında geleceğin umudu öğretmenlerimizle birlikte her hafta değişik İstanbul mekânlarını geziyor. Piyer Loti’den Boğaz turuna, geçmişin izlerini taşıyan 1453 Müzesi’ne kadar uzanan bir yolculukla hayata geçen projenin mimarı Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü 4.sınıf öğrencileri.

Öğrenciler Prof. Dr. Ayseli Usluata’nın desteği ve danışmanlığı ile hayata geçirdikleri bu proje ile belirledikleri günlerde eğitim çınarları emekli öğretmenlerimize morallerini yüksek tutmak, kendilerini daha değerli hissettirmek ve manevi destek amaçlı sinema, tiyatro, müze gezileri, yazar buluşmaları gibi kültürel aktivitelerin yanı sıra piknik organizasyonu, oyun günleri gibi sosyal birliktelikler de düzenliyorlar.

Her
öğretmen bir gül

Proje kapsamında, emekli öğretmenlerimizin yaşadığı Adile Sultan Kasrı Huzurevi’nin güzelleştirmek amacıyla, çiçeğin simgesi haline gelen gül ağaçları dikilerek bir bahçe oluşturuluyor ve bu bahçeye ‘Yeditepe Bahçesi’ ismi veriliyor. Öğretmenlerimizin adlarını yaşatmak amacıyla da her bir gül ağacının üzerine isimlerini taşıyan plaketlerin asılması amaçlanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon