Hocam cevap lütfen

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, sosyal medya üzerinden cep telefonunu paylaşarak aday öğrencilerin kendisini arayabileceklerini söyledi.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 23:40
Abone Ol google-news

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in cep telefon numarasını herkes biliyor! Üniversite adayları, onların annebabaları, öğretmenleri, hatta anneanneleri, dedeleri bile Şahin’i arıyor, akıllarına takılan her soruyu soruyorlar.

Prof. Dr. Şahin, “Rektör ile öğrencinin arasında iletişim açısından hiçbir engel olmamalı. Tercih dönemi boyunca dileyen tüm aday öğrenciler ve aileleri beni doğrudan 0549 778 55 00 nolu cep telefonumdan arayabilirler. Bu önemli süreçte onlara her zaman destek ve yardımcı olmaya hazırım” dedi.

MEF Üniversitesi Kurucu Rektörü Şahin, geçen yıl da Tercih Günleri’nde cep telefonunu paylaşmış, Türkiye’nin birçok yerinden öğrenci ile görüşmüştü.

 

Birebir iletişimin önemi

Prof. Dr. Muhammed Şahin, Tercih Dönemi boyunca farklı üniversitelerin yürüttüğü, yaratıcı tasarımlar, anlam yüklü sloganlar, burs olanakları, yurtdışı eğitim fırsatları gibi birçok iletişim kampanyasına tanık olunduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Ben bir akademisyen ve bir veli olarak bu dönemde öğrencilerin birebir iletişime, doğal ilgiye ihtiyaçları olduğunu inanıyorum. Öğrenci bu yoğun iletişim içinde doğru mesajı yetkiliden birebir duyarak düşündüklerinin dinlenmesini istiyor, eğer böyle bir ilgi görür ise rahatlıyor, düşündüklerini anlatıyor, analiz ediyor ve karar veriyor.

Akademisyenlik hayatım boyunca öğrencilerimle aramda hiçbir zaman bir mesafe koymadım. MEF Üniversitesi Rektörlüğüm ve 2008-2012 döneminde yürüttüğüm İTÜ Rektörlüğü görevim boyunca önce gönlüm sonra da kapım her zaman öğrencilerime açık oldu. Ben onları yönetmiyorum, onlarla yaşıyorum ve onlardan birçok şey öğrenip kendimi geliştiriyorum. Öğrenci üniversitenin en büyük paydaşı, en önemli topluluğudur. Belki de bizlerin mesleğinin var oluş sebebidir. Bunu bilen ve anlayan bir akademisyen veya yönetici öğrencilerinden kopuk olamaz, onlarla arasına duvar koyamaz. Öğrenciler çok zeki ve eğlenceliler. Sizler bir adım onlara yaklaşırsanız onlar size 10 adım yaklaşırlar; siz bir adım bile uzaklaşırsanız onlar da sizden 10 adım uzaklaşırlar.”

 

Telefon asistanda mı?

MEF Üniversitesi Rektörlüğünde ikinci tercih dönemini yaşadığını söyleyen Prof. Şahin, geçen yıl yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“İlk paylaşımım sonrasında çevremden birçok kişi beni aradı. Bazıları inandırıcı bulmadı, telefonu asistanıma vereceğimi düşünmüş. Bazı arkadaşlarım ise bunun bir çılgınlık olduğunu herkesle konuşmamın mümkün olmadığını iletti. Beni arayan bir kişiye daha dönüş yapmadığımı hatırlamıyorum. Ben bu dönemde adaylarla konuşmaktan haz alıyorum, mutluluk duyuyorum. Çok güzel anılarım oluyor.

Türkiye’nin her tarafından Urfa, Gümüşhane, Samsun, Diyarbakır, İzmir’den kısaca Türkiye’nin her yerinden arandım. Bu aramaları yoğunlukta aday öğrencilere yaparken, çocukları için araştırma yapan veliler, anneanne, babaanneler, dedeler hat da ilgili dayıların bile aradığı oldu. Bazı öğrencilerin lise öğretmenleri bile aradı. Benden aldıkları bilgileri etraflarına yayacaklarını iletenler de oldu. Benle yapılan görüşmeler sonrasında sosyal medyada konuşmalarımızı paylaşanlar oldu.

 

05.00’de mesaj

Örneğin; bir kişi Twitter’da beni birkaç kez aradığını, telefonumun sürekli meşgul çaldığını ve tam vazgeçerken benim onu aradığımı yazdı. Sabah saat 05.00’te WhatsApp’tan ‘Hocam cevap lütfen!’ diye mesajlar geldi. Ben de ‘Uyku arasında mı cevap istersin?’ diye yazdım. Sabah makul bir saatte kendisini aradım.

Bunun bir benzerini geçen yıl da yaşadım. Şu anda o öğrenci bizim öğrencimiz oldu.

 

Şimdi ellerin oldu

Twitter ve facebook yorumları harika. O kadar güzel tepkiler geliyor ki okurken bazen gülüyor bazen de gözlerim doluyor.

Cep telefonu verdikten sonra Twitter ve Facebok’tan gelen yorumlar çok güzel. Eski üniversitemden bir öğrenci ‘Bir zamanlar bizimdi, şimdi ellerin’ demiş. Başka bir kişi de ‘12.00’den sonra aramayın bari” demiş.’

 

MEF'te tercih günleri

MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Tercih Günleri 17 Temmuz’a kadar devam edecek. MEF Üniversitesi, Maslak Kampüsü’ne gelemeyen aday öğrenciler için 0212 395 36 95 numaralı telefondan çağrı merkezi ve www.mef.edu.tr adresinden online olarak Üniversite yetkililerine danışabilecekleri anında yardım hattı da kurdu. Dileyen öğrenciler ise [email protected] adresine tercih listesini mail atarak rehber öğretmenlerden yardım da alabilecek.

 

Bazı tweet ve mesajlar

- Sayın hocam bir devlet okulunun rehber öğretmeniyim ve telefonuma bazı zamanlar akşama kadar hiç bakamıyorum bile. Siz nasıl yetiştiriyorsanız artık bu tempoda maşallah...

- Muhammed Bey bu devirde özel telefonunu vermek gerçekten büyük başarı! Tebrik ederim sizi.

- Öğrenci ile kaynaşan Rektör başımızın tacıdır hocam.

- Çünkü o bir Muhammed Şahin, İTÜ’de öğrenciler için neler yaptığını bilirim.

- Hocam bu haylazlara numaranızı vermeyin işletirler sizi bıcırıklar

- Dünyanın en tatlı rektörü MEF’te var


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon