Hükümet programı Meclis'te görüşülüyor

KKTC'de İrsen Küçük Başbakanlığında kurulan azınlık hükümetinin programı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.

Yayınlanma: 24.05.2010 - 11:43
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer başkanlığında toplanan Genel Kurulda, hükümet programıyla ilgili görüşmelerden önce, komitelerin yeniden düzenlenen üye sayıları hakkında bilgi verildi.

Buna göre, İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın istifasıyla Meclisteki sandalye sayısı 5'ten 4'e inen Demokrat Parti (DP), grup niteliğini yitirdi ve komitelerde temsiliyet hakkını kaybetti.
Bu durumda sürekli komitelerdeki bir üye boş kaldı, ancak bir üyeyi hak eden başka grup da olmadığı için iç tüzük uyarınca komitelerin üye sayısı 5'e indirildi.

Danışma Kurulu kararıyla Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi ile tüm araştırma komitelerinin 5 üyeli olması onaylandı. Buna göre, komitelerde Ulusal Birlik Partisi (UBP) 3, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 2 üyeyle temsil edilecek.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'yla (KTHY) ilgili araştırma komitesine 2 aylık ek süre verilmesi de bugünkü birleşimde onaylandı.

Meclis daha sonra hükümet programı üzerindeki görüşmelerine başladı. İrsen Küçük'ün başbakanlığında oluşturulan UBP azınlık hükümeti, 18 Mayısta meclise sunulmuş ve programı 21 Mayıs Cuma günü mecliste okunmuştu. Program görüşmeleri bugün tamamlanırsa güven oylaması çarşamba günü, görüşmelerin yarına uzaması halinde perşembe günü yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler