İELEV’den uluslararası diploma

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Özel Lisesi, Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından akredite edildi.

Yayınlanma: 11.04.2017 - 19:00
Abone Ol google-news

İELEV Özel Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Alman Lisesi’nden sonra Türkiye’de bu statüye sahip üçüncü okul olurken anaokulu düzeyinden liseye kadar tüm düzeylerde akreditasyon hakkı kazanan tek okul oldu. Dünya çapında ise bu statüye sahip toplam 140 okul bulunuyor.

Okulun Internationales Baccalaureat (IB) isimli uluslararası diploma programına da akredite olduğunu belirten İELEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut şöyle konuştu:

“Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıflarıyla Türkiye’de iki dilde hazırlık sınıfı olan tek lise olma özelliği taşıyan lisede Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programıyla öğrencilerimizin, Türkiye’deki üniversitelerin yanında yurtdışındaki üniversitelere de kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce yeterliliğini vermeyi hedefliyoruz. GIB Diploması içlerinde Amerika, Kanada, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya’nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede geçerliliği olan bir diplomadır” dedi.

İELEV Akademik Kurulu IB- DP Danışmanı Imke Hermann ise “Verilen bu özel statü sayesinde, İELEV Özel Lisesi’ne dil dersleri ve fen dersleri için Almanya’dan yabancı öğretmen desteği, okulun laboratuvar ve teknik donanım benzeri ihtiyaçları için maddi destek sağlanacak” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler