İhsan Eliaçık: Erdoğan aptesli diktatör

Antikapitalist Müslümanlar grubu ile 1 Mayıs kutlamalarına katılan İhsan Eliaçık, yaşanan olayların tek sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 01.05.2013 - 21:17
Abone Ol google-news

Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kaptılması ve yaşanan olaylar CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'de masaya yatırıldı. Programa,sendika temsilcilerinin yanısıra yazar İhsan Eliaçık ve Polis Akademisi öğretim üyesi Tuğrul Özşengül katıldı.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Eliaçık: Sorumlu Erdoğan

1 Mayıs kutlamaları sırasında Taksim'e çıkartılmayan Antikapitalist Müslümanlar kortejinde yer alan İhsan Eliaçık, olayların tek sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

"40 bin polisle tüm İstanbul'da devlet terörü estirileceğine, 2 bin polisle Taksim Meydanı'nda önlem alınsa o çukurlara bir kişi bile düşmezdi. 40 bin kişiyle İstanbul'u terörize etmek mi daha riskli, yoksa Taksim Meydanı'nda miting yapmak mı?" diye sordu.

Sendikalara yönelik Taksim Meydanı ısrarı konusundaki eleştirilere de yanıt veren İhsan Eliaçık "Bunu diyenlere soruyorum? Siz neden yıllardır 'Ayasofya ibadete açılsın' diye direniyorsunuz? Çünkü oranın sembolik bir anlamı var. Taksim Meydanı'nın da sembolik bir anlamı var. Bunu neden anlamıyorsunuz?" diye sordu.

'Aptesli diktatör terörize etti'

Eliaçık, "Bugünkü tavrı nedeniyle, Taksim Meydanı konusunda kimseye sormadan istediği gibi Taksim'i dizayn etmeye çalışan Tayyip Erdoğan, aptesli diktatör görüntüsü veriyor. Böyle olmaz. Şüphe halkın lehine kullanılır. İktidar bugün geri adım atmalıydı. Kamu idaresi bugün Taksim'e izin vermeli ve burada her türlü tedbiri almalıydı" diyerek eleştirisini dile getirdi.

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlanması içn fiziki şartların uygun olmadığını savunan Polis Akademisi öğretim üyesi Tuğrul Özşengül'e İhsan Eliaçık, "Eğer Başbakan bugün Taksim Meydanı'na izin verseydi böyle konuşur muydunuz?" diye sordu.

Tuğrul Özşengül'ün "Kimi zamanlar güvenlik nedeniyle demokratik haklar kısıtlanabilir" demesi üzerine Eliaçık, "Anlıyorum. Zaten bütün diktatörler yaptıkları için bu tür gerekçeler bulur" dedi.

Devletin "Suç işleyebilir" şüphesi ile vatandaşa müdahale hakkı olmadığını söyleyen Eliaçık, "Böyle yaparsanız İsrail gibi davranmış olursunuz. Bu İsral politikasıdır. Bu iktidarı işte bugün İstanbul'da vapura, metrobüse binemeyen, işine hastaneye gidemeyen mazlumların ahı yıkacak. Bugünkü olayları ben hükümetin kışkırttığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. (www.focushaber.com)

 

İlgili haberler için tıklayınız:

ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR KÖPRÜYE TIRMANDI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler