İngilizlerin 'It's coming home' furyası nereden çıktı?

Takımları, tarihinde 3. kere Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen İngiliz taraftarlar, yıllardır süregelen büyük turnuva uğursuzluğunun bu yıl kırılacağına inanıyor. 'It's coming home' sloganı da İngilizlerin bu konudaki en büyük eğlencesi. Peki bu sloganın çıkışı nasıl gerçekleşti?

Yayınlanma: 11.07.2018 - 15:20
İngilizlerin 'It's coming home' furyası nereden çıktı?
Abone Ol google-news

İngiltere Milli Takımı'nın büyük turnuvalardaki son başarısı olan 1966 yılındaki Dünya Kupası zaferinin üzerinden 52 yıl geçti. İngilizler, ülkelerini futbolun anavatanı olarak görüyor ve Premier Lig Avrupa'nın en önemli yerel liglerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak yıllardır İngiliz medyasının oyuncular ve milli takım üzerindeki baskısı ve toplumun büyük beklentileri, mücadele edilen her büyük turnuvada oyuncuların baskı altında ezilmesine ve milli takımın hayal kırıklığı yaşatmasına sebep oluyor.

Ancak artık İngilizler şeytanın bacağını kırmak üzere. Son yıllardaki en yetenekli kadrolardan birine sahip olan İngiltere Milli Takımı, Rusya'daki Dünya Kupası'nda tarihlerinde 3. defa yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Gösterilen bu performans da doğal olarak yıllardır başarıya hasret olan İngilizleri heyecanlandırıyor. Bu heyecanın en büyük yansıması da 'It's coming home' (Futbol evine dönüyor) sloganı oldu.

Peki önce İngilizler arasında fenomene dönüşen, sonra da sosyal medyanın gündemine oturan bu slogan nereden çıktı?

'It's coming home' aslında, İngiliz Lightning Seeds grubunun David Baddiel ve Annie Skinner ile birlikte, 1998 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımları için yaptıkları 'Three Lions' adlı şarkının içinde geçen bir cümle. Bu yıl da bu cümle, İngiltere'nin Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla İngiliz taraftarlar arasında bir fenomene dönüştü. Bu furyaya İngiliz taraftarlar, futbolcular ve hatta Prens Harry kayıtsız kalmıyor.

Prens Harry, bir gazetecinin yönelttiği "Futbol evine dönüyor mu?" sorusu üzerine "Kesinlikle" yanıtını vermişti.

"Komşulamıza pazartesi günü çöpleri çıkamalarını söyler misin? Çünkü henüz eve gitmiyoruz."

"Hayır anne, eve gelmiyorum. Futbol geliyor..."

Maguire ve Lingard gibi futbolcular da 'It's coming home' tweetleri paylaştılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler