IŞİD emirinden MİT'çi tarifi: Gar iddianamesi kabul edildi

16’sı firari, 10’u tutuklu olmak üzere 36 kişi hakkında hazırlanan Gar katliamı iddianamesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 22:26
Abone Ol google-news

 

100 kişinin öldüğü Ankara katliamı sonrası Gaziantep’teki hücre evine düzenlenen operasyon sırasında ele geçirilen Yunus Durmaz’ın bilgisayarından çıkan belgeler, davanın eklerine girdi. Belgeler arasında IŞİD militanlarının polisin ve MİT’in yaya ve araç takibinden nasıl kurtulacaklarını anlatan talimatlar yer aldı.

Örgütün Gaziantep emiri Durmaz, örgüt mensuplarına önce MİT ve Emniyet’in takip çalışmalarında kullandığı yöntemleri sıraladı. Takibi yapan kişilerin soğukkanlı, hedef bölgeye uygun giyimli, hedefle karşı karşıya geldiğinde adres sorarak ya da afallamış davranışlar sergilediğini anlatan Durmaz, “En büyük alamet ise küfür kokan nursuz suratları” dedi. İddianamede, bazı şüphelilerin “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek” ve “100 kişiyi öldürmek” suçundan 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yanında, saldırıda yaralananlar için de “terör örgütünün faaliyeti kapsamında 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek”, ayrıca “terör örgütünün faaliyeti kapsamında ruhsatsız silah ve patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından da toplam 7 bin 631 yıldan 11 bin 750 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler