IŞİD'ten tecavüz kılavuzu

IŞİD’in esir aldığı kadınlara nasıl tecavüz edileceği ile ilgili fetvası, seks kölesi olarak kullanılan kadınların hayatına dair korkunç detaylar içeriyor.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 21:53
Abone Ol google-news

Suriye ve Irak’ta geniş bölgeleri kontrol eden IŞİD’in, Ezidiler başta olmak üzere farklı topluluklardan esir aldığı ve seks kölesi olarak kullandığı kadınlara nasıl tecavüz edileceğiyle ilgili fetva yayımladığı ortaya çıktı. ABD özel kuvvetlerinin mayısta IŞİD liderlerinden Ebu Sayyaf’ı öldürdüğü operasyonda ele geçirdiği belgede “sahiplerinin” kadın köleleriyle hangi şartlarda “seks yapacağına” dair ayrıntılı talimatlar bulunuyor.

Anal seks yasak

Reuters’in servis ettiği 29 Ocak 2015 tarihli, 64 nolu fetvaya göre, köle adet görüyorsa ya da hamileyse seks yapmak, köleye zorla kürtaj yaptırmak, anal seks yapmak yasak. “Kadın esirin cinsel ilişkiya uygun kız evladı varsa ve sahip kızla cinsel ilişkiye girdiyse, annesiyle de cinsel ilişkiye girmesine izin verilmez, anne ona haramdır” diyen fetva, iki kız kardeşe eş zamanlı tecavüz edilmesini, baba ile oğul arasında seks kölesi paylaşılmasını yasaklıyor.

‘Hamileler tutulacak’

“Sahibi” tarafından hamile bırakılan kölelerin tutulması ve “sahibinin” ölümünün ardından serbest bırakılmasını emreden fetvaya göre, “sahibinin” kadın köleye şefkat, nezakat göstermesi gerekiyor; kölelerin kötü muamele görecekleri bilinen kişilere satılmaması isteniyor.

Kölelerle ilgili meselelerle “Ganimet Bakanlığı” çerçevesinde ilgilenen IŞİD seks kölelerini “cihadın kaçınılmaz sonuçlarından biri” olarak değerlendiriyor. IŞİD’cilerin 12 yaşında kız çocuklarının da aralarında bulunduğu binlerce kadına sistematik biçimde tecavüz ettiği BM belgelerine geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler