İşkenceci polis kurşunuyla vurulan Dilek Doğan yaşamını yitirdi

Armutlu’daki evinde polis tarafından vurulan Dilek Doğan yaşamını yitirdi. Genç kızın cenazesi ailesine haber verilmeden Adli Tıp’a yollandı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 20:21
Abone Ol google-news

İstanbul’da Küçükarmutlu mahallesine “terör operasyonu” adı altında geçen pazar günü sabaha karşı düzenlenen baskında polis tarafından vurulan ve 8 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Dilek Doğan dün yaşama gözlerini yumdu.

Göğsünden vurularak ağır yaralanan Dilek Doğan’ın tedavisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılıyordu. Bir kez kalbi duran Dilek Doğan, doktorların müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

Dilek Doğan'dan geriye bu kareler kaldı

‘İntikamını alacağız’

Acı haberin ardından genç kızın yakınları hastaneye akın etti. Doğan’ın ailesi yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü. Baba Metin Doğan “Bizim sabrımız artık taştı. Bunun intikamını alacağız. Hem de çok yakında alacağız. Artık kimse bize dur demesin” dedi. Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan ise, “Biz Maraşlıyız, Maraş’ta yüzlerce kişi katledildi. Armutlu da küçük Maraş oldu. Kimseden korkumuz yok. Cenazemizi kendi gelenek ve göreneklerimize göre defnedeceğiz” dedi.

‘Sorumlusu AKP’

Ölüm haberinin ardından hastaneye gelen CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker ile bazı milletvekili adayları Doğan ailesine destek verdiler. Tanrıkulu, hükümetten hesap soracakları olaylara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Yarkadaş da Başbakan Davutoğlu’nun ‘Beyaz Toroslar’ sözünü hatırlatarak, “Ak Toroslar gelip, vurdular. Genç kız polise ‘ayakkabıyla içeri girmeyin’ dediği için katledildi. Dilek’i katledenlerin yanına bunu bırakmayacağız. Davutoğlu gelsin hangi Ak Toros’un vurduğunu görsün. Cinayetin siyasi sorumlusu AKP’dir” dedi.

Haber vermediler

Dilek Doğan’ın cenazesi, ailesine haber verilmeden geniş güvenlik önlemleri altında hastaneden alınarak, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Doğan’ın yakınları Adli Tıp önünde toplanırken, polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada ellerinde Dilek Doğan’ın fotoğrafı bulunan 2 genç barikat oluşturan polislerin önünde oturma eylemi yaptı. Bu arada olayı protesto için Okmeydanı’nda toplanan gruplar barikatlar kurarak gösteri yaptılar.

‘Polis hedef aldı’

Dilek Doğan’ın vurulmasının ardından aile polisi suçlarken, emniyet olaya aile fertlerinin çıkardığı kargaşanın sebep olduğunu öne sürmüştü. Annesi Aysel Doğan, “Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da ‘galoş giyin’ deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı” diye konuşurken ağabey Emrah Doğan polisin kız kardeşini hedef alarak ateş ettiğini belirtmişti. Baba Metin Doğan kızını vuran polisin, “Karadayı” lakabıyla bilinen ve geçmişte “işkence” suçlamalarıyla çok sayıda soruşturma geçiren bir polis memuru olduğunu iddia etmişti.

‘Kargaşa çıktı’

Emniyet “Aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır” açıklamasını yapmıştı. Olayla ilgili açılan soruşturmada ise gizlilik ve kısıtlama kararı alınırken, kararda “şüpheli, şüpheli avukatları ve diğer soruşturma sujelerinin dosyayı incelemesi ve dosyadan örnek almasının “soruşturmanın selametini tehlikeye düşüreceği” savunulmuştu.

Dilek Doğan'ı vuran işkenceci

CHP'den Dilek Doğan açıklaması: 'Ak Toros'la gelip katlettiler'

 
 
Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı:
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler