İsrail-Yunanistan arasında işbirliği

Yunanistan ve İsrail arasında savunma sistemlerinin ortak üretimi de dahil savunma sektöründe yakın işbirliğinin temellerinin atıldığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 11.08.2012 - 12:18
Abone Ol google-news

Yunan basınına göre, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in hafta içinde Yunanistan'a yaptığı üç günlük ziyarette Yunan hükümeti ile İsrailli yetkililer arasında verimli görüşmeler gerçekleştirildi ve iki ülke arasında savunma alanında yakın işbirliğinin temelleri atıldı.

Hükümet kaynakları, Güneydoğu Akdeniz'e bir dizi savaş gemisinin gönderilmesine yol açan Suriye'deki olayların, iki tarafı yakın işbirliği için teşvik ettiğini kaydetti.

İsrail Savunma Bakanlığı Savunma İhracat ve İşbirliği Ajansı (SIBAT) Başkanı Shmaya Avieli'nin ise ay sonunda Yunanistan'ı ziyaret edeceği, bu çerçevede iki ülkenin ortak savunma sistemleri üretimi olasılığının ele alınacağı bildirildi.

Avieli'nin, geçen yıl bir gazeteye verdiği mülakatta, İsrail'in, küresel ekonomik kriz nedeniyle potansiyel kayıplarını telafi çabası içinde, yeni gelişmekte olan pazarlar ve ortak girişim imkanları aradığını belirttiğini hatırlatan kaynaklar, İsrail tarafının mühimmat ve zırhlı araçların ortak üretimi için Yunanistan Savunma Sistemleri (EAS) Yunanistan Havacılık Sanayi'nin (EAB) yeteneklerine ilgisini belirttiğini kaydetti.

Yunan Savunma Bakanlığı yetkilileri, İsrail tarafının donanma gemileri yapımına da ilgi duyduğunu belirtti.

Askerlik süresinin uzatılıp uzatılmaması üzerinde çalışan Yunanistan ise İsrail'in askerlik hizmetinde uzmanlığından yararlanmak istiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler