İstanbul Ankara karayolu kapandı

Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’na düşen mevsimin ilk karı ulaşımı etkiledi. Karayolları ekipleri yollarda kar küreme çalışması yaparken kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Yayınlanma: 04.10.2013 - 17:08
Abone Ol google-news


Bolu Dağı D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerine bu sabah mevsimin ilk karı düştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme çalışması yaptı. Trafik ekipleri yollarda sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarırken kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Kent merkezinde yüksek kesimlerde bulunan mahallelere de kar düşerken çatılar ve yeşil alanlar beyaza büründü. Bolu’nun doğa harikası Abant’ta ise kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Abant yolunda kar yağışı nedeniyle bir ağaç yola devrilirken tatilciler beyaza bürünen Abant’ın keyfini çıkardı.

BARTIN'DA METREKAREYE 72,3 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ


Bartın'da, metrekareye 72,3 kilogram yağmur düşerken, Bartın Irmağı'nın yükselmesi nedeniyle ekipler taşma riskine karşı sık sık kontrollerde bulundular.

İki gündür etkili olan yağmur yağışı sonucu kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı yükseldi. Metrekareye 72,3 kilogram yağmur düşerken, Yalı mevkiinde ırmağın kenarında bulunan çay bahçesindeki kameriyeler ve yürüyüş yolu sular altında kaldı. Irmağın yükselmesi sonucu Serdar Köyü mevkiindeki Bartın ile 4 köyün bağlantısını sağlayan köprü ulaşıma kapatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, polis ve belediye ekipleri gece boyunca taşkın riskine karşı ırmak boyunca kontrollerde bulundu. Belediye ekipleri sabaha kadar mesai yaparak yollarda su taşkınlarını önlemek için mazgalları açık tuttu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın'da iki gündür durmadan yağan yağmur Bartın ırmağının yükselmesine neden oldu. Şu anda da yağış devam ediyor. Belediye olarak muhtemel sel riskine karşı bütün ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.

 

Bayramda hava nasıl olacak?


Öte yandan; Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram süresi boyunca hava durmunun nasıl olacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, çarşamba günü ülkemizi etkisi atlına alan soğuk ve yağışlı hava pazar gününe kadar sürecek.

HAFTASONU YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT


Yağışlı havanın özellikle Karadeniz Bölgesi’nde etkili olması bekleniyor. Yağışla birlikte cumartesi ve Pazar günü Karadeniz Bölgesi’nde sıcaklık hissedilir derecede azalacak. Sıcaklığın azalmasıyla yüksek kesimlerde kar yağışının görülmesi tahmin ediliyor.

BAYRAM SÜRESİNCE HAVA AÇIK OLACAK

Arife günü Doğu Karadeniz’in doğu kesimleri dışında tüm yurtta hava az bulutlu ve açık olacak.

Sıcaklık ise mevsim normallerinde seyredecek.

Salı günü yani Kurban Bayramı’nın 1’inci günü hava, yurt genelinde az bulutlu ve açık olacak. Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin doğu bölgesinde zaman zaman bulutlanmalar görülecek.

Sıcaklığın ise mevsim normallerinde olması tahmin ediliyor.

Bayramın 2’inci ve 3’üncü günü ise, yurt genelinde hava az bulutlu ve açık olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler