İstanbul Emniyeti'nden suikast açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a yönelik suikast ihbarına ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün derhal bilgilendirildiğini, alınan güvenlik tedbirlerinin artırılmasının sağlandığını ve aynı tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakın koruma görevlileri ve parti yetkilerinin bilgilendirildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 11.05.2010 - 12:59
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında Deniz Baykal'a suikast yapılacağına dair ihbarla ilgili polisin çalışmalarında geç kaldığı yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapmak zorunluluğunun görüldüğü belirtildi.

Söz konusu ihbarın 15 Nisan 2010'da saat 20.59'da Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü mail ihbar hattına gönderildiği kaydedilen açıklamada, ''İhbarla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü derhal bilgilendirildi. Alınan güvenlik tedbirlerinin artırılması sağlanmış, aynı tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakın koruma görevlileri ve parti yetkilileri bilgilendirildi'' denildi.

Açıklamada, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının emniyet müdürlüğümüze hitaben 21 Haziran 2005 tarihli yazılı talimatlarında, gelen ihbarlarla ilgili derhal araştırma yapılması, soruşturma yapılmasını gerektirecek delil ve emarelere ulaşılması halinde Cumhuriyet Savcılığına iletilerek soruşturma safhasına geçilmesi gerektiği, ihbarın gerçekliği yönünde tespit yapmadan ihbara konu şahıslarla ilgili olarak soruşturma açılmasının mağduriyetlere neden olduğu bildirilmiştir. Bu ihbarın araştırılması sürecinde de görevlilerimiz tamamıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bahse konu prensip talimatına ve yasal prosedüre uygun olarak çalışma yapmaktadırlar'' ifadelerine yer verildi.

Bahse konu ihbarla ilgili olarak ilk aşamada ihbara konu olan 12 şahısla ilgili adres ve kimlik tespiti, suç kayıtlarının olup olmadığı yönünde çalışma yapıldığı ifade edilen açıklamada, aynı zamanda tüm arşiv kayıtları taranarak teröre müzahir bir durumlarının olup olmadığının araştırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Yapılan araştırmalarda teröre müzahir bir durumlarının olmadığı, geçmişte organize suç faaliyetlerine karıştıkları anlaşılmıştır. Elde edilen bulgulardan hareketle ihbara konu durumun söz konusu şahıslarca gerçekleştirilme imkanının olup olmadığı yönünde istihbari çalışmalar yürütülmüştür. Bu süreçte ihbarcının tespiti amacıyla da araştırmalar yapılmış, ancak ihbarın bir internet kafeden yapıldığı belirlenmiş, internet kafenin kamera kayıt sisteminin arızalı olması sebebiyle de ilk planda ihbarcının görüntülerine ulaşılamamıştır. Bu nedenle ihbarcının belirlenmesine yönelik daha ayrıntılı bir çalışma sürecine girilmiştir. Emniyet müdürlüğümüze yapılan geçmiş dönemdeki tüm ihbar kayıtları taranarak ihbarcının aynı isimle yaptığı başkaca ihbarlar belirlenmiş, ihbarcının tespitine yönelik araştırmalar derinleştirilmiştir. 6 Mayıs 2010 tarihinde de ele geçirilen bulguların tamamı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilerek, savcının talimatları doğrultusunda hareket edilmiştir. Adli mercilerce bu konuda henüz verilmiş bir gözaltı talimatı veya arama ve tedbir kararı bulunmamaktadır. Soruşturma halen Şişli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler