İstanbul'daki mülteciler nerede? Zirve için toplanıp, zorla götürüldüler

23-24 Mayıs’ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi öncesi İstanbul sokaklarından mültecilerin “temizlenmesi” üzerine İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner soru önergesi vererek mültecilerin zorla İstanbul sokaklarından götürülmesini Başbakan’a sordu.

Yayınlanma: 23.05.2016 - 11:16
Abone Ol google-news

Bugün İstanbul’da başlayan Dünya İnsani Zirvesi’nde, mültecilerin sorunlarının nasıl çözüleceğini konuşmak üzere dünya liderleri toplandı. 3 milyondan fazla mültecinin yaşadığı ülkemizde mültecilere yıllardır kalıcı bir barınma ortamı sağlanamazken, mülteciler için yapıldığı söylenen zirve öncesi İstanbul’da özellikle mülteci çocukların zorla başka yerlere götürüldüğü iddiaları ortaya çıktı. Bu iddiaları İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner TBMM gündemine taşıdı.

Cihaner, pazarlıkların sürdüğü ve mülteciler için kalıcı çözümlerin hayata geçirilemeyeceği düşünülen bu zirve öncesi, İstanbul’da sokaklardan zorla başka kamplara gönderilen kaç mülteci olduğunu, bu insanların nerelere yerleştirildiğine dair kayıtların tutulup tutulmadığını sordu.

İlhan Cihaner ayrıca “Bu Zirve’ye kadar sokaklarda yaşayan insanlar neden bugün sokaklardan zorla götürüldü ve götürüldükleri kamplar bu insanlar için kalıcı bir barınma yeri olacak mı?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler