İşte ayrılığın perde arkası

Başkan Ağaoğlu, ‘Boğazına takılırım’ sözünü unutmadı, kulübün ağır toplarıyla yaptığı görüşme sonrası Ünal Karaman’ı görevinden aldı.

Yayınlanma: 05.01.2020 - 02:00
İşte ayrılığın perde arkası
Abone Ol google-news

Ünal Karaman’ın Trabzonspor’a gelişi büyük sürpriz, gidişi de olay oldu. Eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun önerisiyle gündeme gelen ve büyük çoğunluk tarafından kabul gören Karaman’ın teknik direktörlük geçmişi, “Trabzonspor için yeterli değil” yorumlarıyla başladı 2 yıl önce. Konya, Ş.Urfa, Adana Demir ve K.Karabük’te bekleneni veremeyen tecrübeli teknik adamın Trabzonspor’u taşıyıp taşıyamayacağı tartışıldı. Kendisini Bordo-Mavililere taşıyan ilk kriter, Trabzonspor’u bilmesi ve maddi konularda sorun çıkarmayacak bir yapıya sahip olmasıydı. Nitekim bir grubun Rıza Çalımbay isteğine rağmen Hayrettin Hacısalihoğlu’nun Ünal Karaman önerisi kabul gördü. Karaman; maddi imkânsızlıklar, borçlar, transfer yasağı ve talihsiz sakatlıklara rağmen başarılı oldu. Yönetim tarafından dayatılan operasyon sonucu altyapıdan gelen gençlerin önü açıldı. Gençlik aşısının tutması, ülke genelinde büyük bir prestij kazandırdı kendisine. Ünal Karaman, 2010-11 sezonundan beri en başarılı teknik adam unvanını elde etti. Takım ve kulüp performansı açısından her şey güzel gidiyordu. Ta ki başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Konyaspor maçı sonrası açıklamasına kadar... Bu açıklama, sonun başlangıcı oldu. Başkanın, “Trabzon’a yakışır futbol oynamıyoruz” ifadesine Karaman, “Boğazlarında kalırım” diyerek karşılık verdi. Konu; Kayserispor maçı sonrası Yönetim Kurulu, Divan Kurulu, Denetleme Kurulu ve İstişare Kurulu’nun yemekli toplantısında masaya yatacaktı. Kurul üyeleri, gereksiz bir çatışma olduğunu, Ünal Karaman’la ‘devam’ edilmesi gerektiğini vurguladı. Aradaki gerginliğin giderilmesi için öneriler sunuldu. Ancak başkan Ağaoğlu; Karaman’ın, “Boğazınızda kalırım” sözüne fena içerlemişti. Uzlaşma önerilerini reddetti ve Ünal Karaman’ın gönderilmesi için düğmeye bastı. Olayın duyulması sonrası organize olan bir grup taraftarın (!) tesisleri basması ürkütücüydü. 

SOSYAL MEDYADA YANKI BULDU 

Sosyal medyada Ünal Karaman’ın görevine son verilmesinin “siyasi” bir karar olduğuna dair yorumlar çıkması üzerine AKP’li siyasetçilerin koro halinde Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’yu savunması ilginçti. Kafalar karıştı. Daha da ilginç olanı, Soylu ve Albayrak’ı savunan belediye başkanı ve AKP milletvekillerine ait sosyal medya paylaşımlarının bir süre sonra sildirilmesiydi. AKP’li Trabzonlu siyasetçiler; bakanları savunan paylaşımlar yaparken, Trabzon’u yerin dibine soktuklarının farkına bile varamadılar. 

TRABZON’U BAKANLAR MI KURTARDI?

Bakanların Trabzonspor’u iflastan kurtardığını iddia ediyorlar, ayrılık konusunu siyasete  bağlıyorlardı. Ancak borç konusunda gerçek asla böyle değildi. Kimsenin bir şey kurtardığı yoktu. Borç yapılandırılmış, sadece zaman kazanılmıştı. Evet, Trabzonspor 2 yıl rahat. Sonra sıkıntı yine başlayacak. Yılda 200 milyon TL’ye yakın ana para faizi ödeniyor ama 860 milyon TL ana borç duruyor. 2 yıl sonra geri ödeme başlayacak, sıkıntılı süreç asıl o zaman yaşanacak. 2-3 taksit halinde ödenmesi gereken 860 milyon TL, belki de ödenemeyecek. Şimdi camiada şu görüş hâkim: “AKP’li siyasetçiler sayesinde Karaman krizi üzerinden rezil olduk. Artık kulübe karışmasınlar.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler