İşte Kılıçdaroğlu'nun masasındaki anket

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, koalisyon tartışmaları sırasında partiye ulaşan son anketi Cumhuriyet’le paylaştı.

Yayınlanma: 20.08.2015 - 10:36
Abone Ol google-news

Son ankete göre, AKP’nin oy oranının yüzde 39’a gerilediğini, buna bağlı olarak da milletvekili  sayısının 238’e düştüğünü belirten Toprak, CHP’nin ise oy oranının yüzde 28’e, milletvekili sayısının da 131’den 149’a ulaştığını ifade etti.

MHP’nin yaklaşık 2 puan kaybederek yüzde 14’e gerilediğini anlatan Toprak, HDP’nin ise yüzde 13’ler düzeyinde olduğunu ifade etti. Toprak, HDP’nin vekil sayısının 73 ile 87; MHP’nin ise 70-85 arasında değişebileceğini söyledi. Olası  bir erken seçimde HDP’nin vekil sayısının MHP’nin vekil sayısını geçebileceğine dikkat çeken Toprak, “Çünkü MHP bazı milletvekillerini 100 bin oyla çıkartırken HDP 40 bin oyla çıkartabiliyor. Blok oy  aldığı seçim bölgeleri nedeniyle böyle bir tabloyla karşılaşabiliriz” dedi.

Anketlerin 7 Haziran sonrası yaşanan süreçle ilgili vatandaş yorumlarını da ortaya koyduğunu belirten  Toprak, “Vatandaş yaşanan süreçle ilgili faturayı öncelikle Saray’a kesiyor” dedi. Bugüne kadar  AKP’ye “istikrar sürsün” düşüncesiyle oy veren bir kesimin, bugün yaşanan istikrarsızlığın yine  AKP’den kaynaklandığını düşündüğünü anlatan Toprak, “AKP seçmeninde de önemli bir oran ‘geniş  tabanlı hükümet kurulabilirdi’ diyor ve süreci en sorunsuz yöneten partinin CHP olduğunu düşünüyor”  diye ekledi.

Toprak, yüzde 18’i bulan “kararsız” ve “istikrar sürsün” anlayışındaki seçmenin AKP ile bağlarını kopardığına işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler