İsyan Büyüyor: 2 lise daha bildiri yayımladı

Liselerin "Karanlığa teslim olmayacağız" bildirileri yayılıyor. Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi öğrencileri de "Gelecek bizimdir, gelecek biziz" diyerek bildiri yayımladı.

Yayınlanma: 14.06.2016 - 17:41
Abone Ol google-news

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri tarafından yayımlanan lise bildirilerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Galatasaray Lisesi, Beşikaş Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İtalyan Lisesi ve daha pek çok lisenin ardından Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi öğrencileri de bildiri yayımladı.

"Gelecek bizimdir, gelecek biziz"  diyen öğrencilerin bildirilerinin tam metinleri şöyle:

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bilimi, sanatı laikliği, aydınlığı yok etmek isteyenlere karşı bir aradayız!

İsyan büyüyor... Koç Lisesi ve Kartaltepe Anadol Lisesi de 'karanlığa sırtını döndü'

Okullarımızda çağdaş, laik, ilerici eğitim alma hakkımızı elimizdem almaya çalışanlar, mevcut eğitim sisteminin her yanını dini motiflerle süsleyenler, bu zihniyetteki gerici vakıflarla ortaklaşanlar, sorgulamayı, düşünmeyi tasfiye edip biat gençliği yaratmak isteryenler bilsinler ki onların dindar-kindar gençliği olmayacağız! Buyüzden İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayıp Türkiye'nin dört bir yanına liselerde yayılan direnişe ve arkadaşlarımızın haklı mücadelelerine destek veriyoruz. Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencileri olarak ür dan uzak bir okulda eğitim alma şansına sahip olsak da ileride sıranın bize ve bizim okulumuza geleceğini şimdiden görüyor ve "yine kitapları, türküleri, bayraklarıyla gelen/ dalga dalga aydınlık olan/ karanlığın üstünen yürüyen" arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Direnişlerini büyük bir onur ve umutla selamlıyoruz!

Biliyoruz ki ülkemizden ve okullarımızdan bu gerici kuşatmayı atacağız. Şahmeran'ın mağrasını el ele, yürek yüreğe verrek yıkacağız!

"KARANLIĞA BAŞKALDIRIYORUZ"

Beşiktaş Fen Bilimleri Temel Lisesi öğrencileri olarak ülkemizin dör bir yanını yobazlığı ve başnazlığın sardığı; eğitim siteminin dinci, gerici bir çizgiye çekilmeye çalışıldığı günlerden geçtiğimizi görüyoruz. Bu karanlık günlere inat ellerinde bilgiden, dirençten, umuttan meşalelerle yola çıkan arkadaşlarımızı ve onların aydınlık direnişlerini selamlıyoruz.

Bu ülkenin çağdaş, modern, bilimsel eğitim verebilen; gerici politikalara asla baş eğmeyen bir kurumun öğrencileri olarak diyoruz ki: ne kendi geleceğimizi ne de ülkemizin geleceğini iktidarın kirli ellerine bırakmayacağız!

İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ve şimdi Türkiye'nin döt bir yanına yayılmış olan başkaldırının yanındayız. Laik, modern, çağdaş, ilerici bir eğitim için; okullardaki cinsiyetçi politikalardan kurtulmak için; baskı düzenini yıkmak için bir aradayız!

Gelecek bizimdir, gelecek biziz!

Öğrencilerin isyanı büyüyor: Dört liseden daha bildiri geldi

Liselerden bildiri yayınlanmaya devam ediyor: Yarınlar bizimdi

Bir bildiri de Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden

Bildiri yayımlayan liseye polis baskını

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi de isyana katıldı

Protesto zincirine Pertevniyal Lisesi de katıldı: Ses olun! Işık olun!

Öğrencilerin isyanı büyüyor: Dört liseden daha bildiri geldi

Bir bildiri de Vefa Lisesi'nden: Karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler