İtalya Başbakanı'ndan 'Türkçe' espri

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinde alay edilmesine neden olan İngilizcesine ilişkin, "İngilizcem de Türkçeme benziyor" diye espri yaptı.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 23:22
Abone Ol google-news

İtalya tarihinin en genç başbakanı olan Matteo Renzi, geleneksel yıl sonu basın toplantısında aralarında DHA muhabirinin de bulunduğu 19 gazetecinin sorularını yanıtladı.

40 yaşındaki lider, DHA muhabirinin "Berbat İtalyancamla kötü bir figür sergilememek için sorumu okusam daha iyi" diye espri yapması üzerine, "O halde ben de İngilizce cevaplayayım, böylece eşit oluruz" diye gülerek cevap verdi.

Buna Türk gazeteci, "Keşke Türkçe cevaplasanız" diye karşılık verince Renzi "Olabilir. Aşağı yukarı İngilizcem de Türkçeme benziyor zaten dedi. Başbakan'ın bu esprisi salonda tebessümle karşılandı.

İtalya'da, genç başbakanın yetersiz İngilizcesi sıklıkla alay konusu oluyor.

Örneğin; İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısı sırasında doğduğu ve belediye başkanlığı yaptığı Floransa kentinin güzelliklerinden bahseden Renzi, Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından Michelangelo'nun adını İngilizce telaffuz etmeye çalışarak "Maykelancelo" demişti. Oysa bu isim İtalyancada, Mikelancelo diye okunuyor.

Renzi'nin son zamanlarda yaptığı İngilizce konuşmalarda ise bir miktar gelişme kaydettiği görülüyor. Başbakanlığa yakın gazeteciler, Matteo Renzi'nin özel İngilizce dersleri aldığını söylüyor. Sosyal paylaşım sitelerinde İtalyanlar, iyi derecede İngilizce konuşan bir önceki Başbakan Enrico Letta'yı sıklıkla anarak, "Nerede o liderler" diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon