İÜ'de öğrencilere saldıran polis görevden uzaklaştırıldı
İstanbul Üniversitesi'nde yemek öğünü sayısının azaltılmasıyla ilgili İstanbul Valiliği'den yapılan açıklamada, eyleme müdahale ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı ve bir polis hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı açıklandı.

NE OLMUŞTU
İstanbul Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerin tamamında 2 Ocak 2020'den itibaren öğrencilere verilen kahvaltılar kaldırılmış ve öğrencilerin indirimli yiyebileceği öğün sayısı bire düşürülmüştü. Alınan bu karar sonrası itiraz için dilekçe vermek isteyen öğrencilere polis copla müdahale etmişti. Bir polis memurunun müdahale sırasında kullandığı orantısız güç ise kameralara yansımıştı.
Konuyla ilgili bir açıklamaya yapan İstanbul Valiliği o polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığını duyurdu.
İstanbul Valiliği yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

En Çok Okunan Haberler
-
AKP'li isimden Erdoğan'a... 'Sen kendine darbe yaptın'
-
Erdoğan'dan 'İmamoğlu' gözaltısına 'rötarlı' yanıt
-
Valilikten 'ön seçim'e yasak kararı!
-
Yayını terk etti: 'Herkese iyi akşamlar Nagehan hariç'
-
İmamoğlu, Barolar Birliği Başkanı Sağkan ile görüştü
-
'Soruşturma' iddialarına yanıt verdi!
-
İBB Başkanlığı görevi Nuri Aslan'a devredildi
-
İmamoğlu'ndan Emniyet'e cazip teklif
-
Kremlin'den İmamoğlu açıklaması
-
Hukukçu Hüseyin Hatemi'den 'diploma' yanıtı