İzmir'de 5 özel konser

28 Eylül'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek 26. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında sanatseverler, haziran ayında 5 özel konser izleyecek.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 10:45
Abone Ol google-news

İzmir'de kültür sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere restore edilen Sigara Fabrikası'nda ''Re-Rite Ses ve Video Enstalasyonu'' etkinliğiyle başlayan ve 28 Eylül'e kadar devam edecek 26. Uluslararası İzmir Festivali, Haziran ayında sanatseverleri kendi alanlarında dünyaca ünlü sanatçılar ve gruplarla buluşturacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda kurumun desteğiyle düzenlenen İzmir ve çevresindeki tarihi varlıkların da etkinlik mekanı olarak kullanılacağı festivalde sanatseverler bu ay, açılış konserinin dışında, 4 önemli konseri daha izleme şansı bulacak.

Konserler, sanatseverlere sadece çok iyi müzisyenlerle buluşmayı vadetmiyor, aynı zamanda ay içinde dört farklı ve özel mekanda etkinlik izleme olanağı da sunuyor.


Rock konçerto

Festival mekanı olarak bu yıl ilk kez kullanılacak İzmir Ekonomi Üniversitesi Açıkhava Gösteri Merkezi, 20 Haziran akşamı farklı bir konsere ev sahipliği yapacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Ofisi'nin destek verdiği konserde, ünlü keman virtüözü Alexander Markov ve James Remington tarafından bestelenen Rock Konçerto izleyicinin karşısında olacak.

Müzik türleri arasında köprü kuran, her dönemden klasik müzik ve rock hayranlarını kendisine çeken bu konserde, Markov'un Remington tarafından tasarlanan, dünyadaki tek altın kaplama, altı telli elektro-kemanına, Erol Erdinç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Festival korosu eşlik edecek.

Konserde, şarkı sözlerini yazan Neal Coomer da vokallerde dinlenebilecek.


Restore edilen Ayavukla kilisesinde ''İlham Veren Romantikler'' konseri

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra ilk kez geçen yıl İzmir Festivali kapsamında bir etkinliğe ev sahipliği yapan tarihi Ayavukla Kilisesi, bu yıl da ''İlham Veren Romantikler'' konseri için sanatseverleri bekliyor.

İsimlerini, hayran oldukları besteci Gabriel Faure'dan alan, bol ödüllü ''Faure Quartet'', İzmirli sanatseverlerin uzun zamandır sahnede görmek istediği gruplar arasında yer alıyor.
Kemanda Erika Geldsetzer, viyolada Sascha Frombling, piyonada Dirk Mommertz, çelloda Konstantin Heidrich'ten oluşan dörtlü, 22 Haziran akşamı saat 21.30'da, romantik ezgilerle sanatseverlerin karşısında olacak.


''Uzaktaki Müzik''

Festivalin ''Uzaktaki Müzik'' adıyla duyurduğu konser ise üç farklı enstrümanı eşsiz şekilde yorumlayan üç önemli ismi bir araya getirecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin akustiği içinde, 25 Haziran akşamı perdesiz gitarıyla Erkan Oğur, kemençesiyle Derya Türkan ve dünyaca ünlü çello sanatçısı Vincent Segal sahnede olacak.

Konsere katılanlar gitar, kemençe ve çellonun yakaladığı çok özel uyumu dinlemenin keyfini yaşayacak.


''Mükemmelin Peşinde''

Festivalin ''Mükemmelin Peşinde'' adıyla duyurduğu Camerata Salzburg orkestrası konseri, Haziran ayının son etkinliği olacak.

Avrupa'nın yarım yüzyıllık topluluğu, köklü bir müzik geleneğinin sahibi Camerata Salzburg, altın yıl dönümünü kutladığı 2012 sezonunda, keman virtüözü Tuncay Yılmaz ve Almanya'nın ödüllü obua solisti Hans Jörg Schellenberger'e eşlik edecek.

20 farklı ülkeden sanatçıyı çatısı altında barındıran orkestra, klasik müziğin en seçkin topluluklarından biri olarak kabul ediliyor.

Sanatseverler, Haziran ayı boyunca, konserlere ek olarak dünyada dördüncü, Türkiye'de ilk kez açılan ''Re-Rite Ses ve Video Enstalasyonu''nu da ay boyunca gezebilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler