İzmir'de ekolojik teşvik: Atık yağı getir, bulaşık deterjanı götür

İzmir'de Buca Belediyesi, başlattığı atık yağ kampanyasıyla 5 litre ve üzeri atık yağlarını toplama noktalarına getiren yurttaşlara bulaşık deterjanı hediye ediyor. Toplanan atık yağlar ise geri dönüşüme kazandırılacak.

Yayınlanma: 31.01.2021 - 13:10
İzmir'de ekolojik teşvik: Atık yağı getir, bulaşık deterjanı götür
Abone Ol google-news

Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, evlerde gıda malzemesi olarak kullanılan bitkisel atık yağların, lavabo giderlerine dökülerek doğada oluşturduğu tehlikeleri ortadan kaldırmak için farkındalık projesi hazırladı. Proje kapsamında, 5 litre ve üzeri atık yağ getirenlere, bulaşık deterjanı hediye edilmeye başlandı. 

5 LİTRE ÜZERİ ATIK YAĞLAR ADRESTEN TESLİM ALINACAK

Bucalılar, projenin başlamasıyla birlikte daha temiz bir çevre için atık yağlarını biriktirmeye başladı. Ellerindeki atık yağ miktarı 5 litrenin altında olanlar, Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne, Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi’ne (TİM) ve bulundukları mahallenin muhtarlığına atık yağlarını teslim edebilecek. Vatandaşlar, 5 litre ve üzerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları ise “999 1 234” numaralı Alo Atık Hattı’nı arayarak adreslerinden aldırabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler