İzmir'de içtikleri şebeke suyundan fenalaştıklarını iddia edenler hastaneye başvurdu

İzmir'de içtikleri şebeke suyundan fenalaştıklarını iddia eden çok sayıda kişi hastaneye başvurdu. İZSU Genel Müdürlüğü ise analiz sonuçlarını açıkladı. Bulgulara göre suda insan sağlığını tehdit edecek bir olumsuzluk yaşanmadı.

Yayınlanma: 21.06.2021 - 08:04
İzmir'de içtikleri şebeke suyundan fenalaştıklarını iddia edenler hastaneye başvurdu
Abone Ol google-news

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne şebeke suyu nedeniyle rahatsızlandıklarını belirten, aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu çok sayıda kişi müracaat etti.

Hastaneye gelen yurttaşlar, içtikleri ve kullandıkları suda kötü bir tat ve koku olduğunu belirterek, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkların meydana geldiğini söyledi.

5 çocuğu ve eşiyle hastaneye gelen Muharrem Kökalan, şebeke suyunu içtikten sonra fenalaştıklarını ve eşinin sudan kötü kokular geldiğini söylediğini belirtti.

Başka yakınlarının da şebeke suyundan kötü kokular geldiğini söylediğini ifade eden Kökalan, "Bir abim var o da suyun koktuğunu söyledi. Mağduruz. Hastanedeyiz. Benim 5 tane çocuğum sokak ortasında resmen bayıldılar.

Kustular. Hastaneye geldik ancak hastane tıklım tıklım. Burada tartışmak zorunda kaldık. Çünkü hangi birisine müdahale edeceklerini bilmiyorlar. Çocuğum hala kusuyor. Doktor 5 gün kusma ve ishal olabileceğini söyledi" dedi.

Yakınlarıyla beraber hastaneye gelen 10 yaşındaki Irmak Kaymaz, içtiği suyun tadının kötü olduğunu ve koktuğu için ellerini de yıkamadığını ifade etti.

Çay demlemek için suyu açtığını söyleyen Uğur Demir ise, bir süre sonra kaynayan suyun üzerinde tortu oluştuğunu, tadına baktığında ise midesinin bulandığı için hastaneye başvurduğunu belirtti.

Demir, "Aşı olmak için hastaneye gelecektim. Burada şikayetimi söylediğim zaman direkt seruma bağladılar. Daha sonra çok sayıda çocukta gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

İZSU ANALİZ SONUÇLARINI AÇIKLADI 

İZSU Genel Müdürlüğü klorlama ünitesindeki kısmi bir teknik arıza nedeniyle dün İzmir’in bazı ilçelerinde şebeke suyunda kokuya neden olan değişimin insan sağlığını etkileyecek bir durum yaratmadığını analiz sonuçlarıyla birlikte açıkladı. Açıklamada sudan kaynaklanan herhangi bir rahatsızlığa ilişkin sağlık kuruluşlarından gelen bir bildirim olmadığı da belirtildi.

İZSU Genel Müdürlüğü içme suyu arıtma tesisinde yaşanan ve şebeke suyunda koku oluşumuna neden olan arızaya ilişkin bir açıklama yaptı. Dün sorunun yaşandığı andan itibaren alınan numunelerin analiz edildiği ve insan sağlığına zarar verecek bir durum olmadığının bilimsel verilerle kanıtlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“20 Haziran Pazar günü 02.00 ile 05.00 saatleri arasında Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısmi bir teknik arıza meydana gelmiş, bu sırada suyun tat ve dokusunu etkileyen ancak sağlık yönünden zarar içermeyen bir durum oluşmuştur. Gaziemir, Karabağlar ve Buca’nın bir kısmını etkileyen sorun saat 05.00 itibariyle kaynağından çözülmüştür. Bu saatten sonra şebekeye koku ve tat yönünden sorun içermeyen su verilmeye başlanmıştır. 3 saatlik sürede şebekeye giren su ise gereken önlemler alınarak tahliye edilmiştir.

Sorunun yaşandığı saatler içinde çeşitli noktalardan su numuneleri alınmış, kurumumuzun akredite laboratuvarlarında testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Söz konusu test sonuçlarının bulunduğu tablo ekte yer almaktadır.

Bununla birlikte İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde hastaneye başvuran vatandaşlarımızda su kullanımı sebebiyle toksik veya enfeksiyon tanısı taşıyan herhangi bir vaka tespitinin bildirilmediği öğrenilmiştir.

Böyle bir olumsuzluğun tekrarlanmaması adına gerekli idari ve teknik önlemler kurumumuzca alınmıştır. İZSU Genel Müdürlüğü kentimize 24 saat içilebilir ve sağlıklı su vermeye devam etmektedir.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler