İzmir’de konut satışları geçen yıla göre yüzde 51.6 düştü
Derinleşen ekonomik kriz İzmir’deki konut satışlarını da vurdu. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, “Konut satışlarıyla ilgili politikalar gözden geçirilmeli. Hükümetin acil eylem planları hazırlaması gerekiyor.” dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2018 yılı Haziran ayında İzmir’de 6 bin 888 olan konut satışı, bu yılın aynı ayında 51.6 oranında azalarak 1331 oldu. Haziran ayında satışı yapılan konutların yüzde 14.6’sı ipotekli satış olarak gerçekleşti. 2 yıldan bu yana konut piyasasında ciddi bir daralma olduğunu belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, “Konut satışlarıyla ilgili politikalar gözden geçirilmeli. Hükümetin acil eylem planları hazırlaması gerekiyor” dedi. Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının ve mevduat faizlerinin yüksek olmasının yurttaşları sıcak para tutmaya yönelttiğini vurgulayarak, “Konuta yatırım yapılmıyor. Yatırım yapılmadığı için de fiyatlar düştü. Şu anda konutlar yüzde 20 daha ucuz. Aslında konut almanın şu an tam zamanı” diye konuştu.
Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı ise, yaşanan krizi “İnsanlar uzun zamandır konutu güvenli bir yatırım aracı olarak değerlendirdi. Fakat, dolar ve faizin yükselmesiyle birlikte yatırımcılar paralarını bu yönde değerlendirmeye başladı. Bu durum konut alımlarını da üçte iki oranında azalttı” sözleriyle değerlendirdi.
Video Haberler
-
Uzmanından 'Nemrut yanardağı' uyarısı
-
Sarıyer’de kontrolden çıkan kamyon devrildi: 1 yaralı
-
Mustafa Sandal, Türk bayrağını yakanlara öfke kustu
-
Caretta yuvasını 'kürekle' açtı, yavrular öldü
-
FSM'deki asfalt bakım çalışması sona erdi
-
Meteoroloji'den sağanak uyarısı
-
İstanbul Boğazı'nda tehlikeli anlar
-
Festivalde sahne çöktü: 1 ölü, 40 yaralı
-
Hırsız önce uyuyan kadını öptü sonra telefonunu çaldı
-
'Yurt sorunu bitecek, kredi oranı artacak'
En Çok Okunan Haberler
-
Erdoğan'ın önüne geçmesi sinirlendirdi
-
Azez'de Türk bayrağını yakmaya çalışanlar yakalandı
-
Meteoroloji'den 9 il için gök gürültülü sağanak uyarısı
-
'Çareyi hakimleri göndermekte buldular'
-
'3 karanlık yapı var'
-
Ebru Baki'nin canlı yayındaki uykusuz hali gündem oldu
-
'Bu aklın ülkemize verecek hiçbir faydası kalmadı'
-
'Kılıçdaroğlu üstüne basa basa söyledi'
-
Kapatılan askeri hastaneler için harekete geçiliyor
-
Kandilli Rasathanesi duyurdu: Ege'de korkutan deprem