İzmir'de sanatçılardan yasa tasarısı protestosu
İZDOB sanatçıları, "Türkiye'deki Sanat Kurumlarının Oluşumu ve İşleyişi" başlıklı yasa tasarısını sokakta yaptıkları provayla protesto etti.
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) sanatçıları, "Türkiye'deki Sanat Kurumlarının Oluşumu ve İşleyişi" başlıklı yasa tasarısını "sokak provasıyla" protesto etti. İZODB sanatçıları, yasa tasarısını protesto için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Devlet Tiyatrosu Opera ve Bale Çalışanları Vakfı (TOBAV) İzmir Şubesince düzenlenen eylemde, söz konusu tasarı, sanatçıların sokakta yaptıkları provayla protesto edildi.
Sanatçılar, İZDOB Koro Şefi Hans Joachim Allus'un çaldığı piyano eşliğinde Carl Orff'un "Carmina Burana" sahne kantatından "Fortuna" bölümü ile "Verdi ve Wagner Gecesi" konserinde yer alan eserlerden bölümler seslendirdi.
Vatandaşların da alkışlarla destek verdiği eylemde, sanatçılar parça aralarında "sanata evet" ve "halkla beraber" şeklinde slogan attı. Eylemde, İZDOB sanatçılarından Ahmet Kahyaoğlu'nun çaldığı piyano eşliğinde İzmir, Gençlik, Mülkiye ve Onuncu Yıl marşları seslendirildi.
Sanatçılar, daha sonra, Taksim Gezi Parkı'ndaki protesto gösterilerine destek vermek için Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen eyleme katıldı.
En Çok Okunan Haberler
- Yöneylem'in son anketinde çarpıcı sonuç!
- Türkiye'ye böyle getirildiler
- Dili ve kulakları kesildi, başına baltayla vuruldu!
- 'Turbun büyüğü' İmamoğlu mu?
- 'Öcalan ev hapsine çıkmalı mı?'
- 'Dört milletvekili, 20 başkan...'
- Bir haftadır haber alınamıyordu: Evinde ölü bulundu
- Ünlü spor spikeri maç anlatırken kalp krizi geçirdi!
- 'Kartla ödeme' kabul etmeyenler dikkat!
- O anları anlattı, görüntüleri ortaya çıktı!