Jet hızıyla Taksim'e cami

İktidarın sürekli gündemde tutmaya çalıştığı ve 19 Ocak’ta kuruldan onayı çıkan Taksim’e cami inşası için dün çalışmalar başladı. Taksim’de çevik kuvvet polisinin bekleme noktası olarak kullanılan 875 metrekarelik alana konteynerler yerleştirildi, şantiye kuruldu.

Yayınlanma: 09.02.2017 - 21:47
Abone Ol google-news

Uzun süredir gündemde olan Taksim’e cami inşaası için çalışmalar jet hızıyla başladı. Alanda dün şantiye kurulumuna başlandı.

Bir süredir çevik kuvvet polisinin bekleme noktası olarak kullanılan alana dün sabah saatlerinde konteynerler getirildi. Alanın etrafı çevrildi, işçilerin şantiye kabinlerini kurmaya başlandığı görüldü. 1968’de başlayan Taksim’e Cami tartışmasında Danıştay, 1983 senesinde cami yapılmasına izin vermemişti. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 19 Ocak (2017) günü yaptığı toplantıda caminin, Taksim’e adını veren ve I. Mahmud tarafından 1731 yılında bölgeye “su taksimi” yapmak için inşa edilen Taksim Maksemi’nin (bentlerden şehre gelen suların, ölçülerek ev, çeşme ve hamam gibi farklı yer ve yönlere dağıtımının yapıldığı binalar) arkasına yapılmasına onay verdi.

875 metrekarelik alanda planlanan proje tamamlandığında aynı anda 960 kişi ibadet edebilecek. Projenin yer altında üç katı bulunacak. Otopark olarak tasarlanan üç katta toplam 165 araç park edebilecek. Yapıda konferans ve sergi salonları da yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler