Kaçırılan öğretmenler Meclis'e taşındı

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, PKK tarafından kaçırılan öğretmenleri Meclis'e taşıyarak, "Milli Eğitim Bakanı olarak önceliğiniz Milli Eğitimi 'milli'likten uzaklaştırmak mı olmalıydı yoksa öğretmenlerin özlük haklarını ve ekonomik haklarını iyileştirmek, can güvenliğini sağlamak mı olmalıydı" diye sordu.

Yayınlanma: 29.09.2011 - 13:36
Abone Ol google-news

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı'nın, 26 Eylül 2011'de "Bütün öğretmenlerimiz kendilerinden emin bir şekilde görevlerini yapmaya devam etsinler ve bu tip hadiselerden etkilenmesinler" açıklamasını yaptığını ifade eden Köktürk, "Almış olduğunuz bu tedbirleri kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz" diye sordu.

'Özür dileyecek misiniz?'

Köktürk, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltti: "Bu açıklamayı yaptıktan sonra başlayan süreçte artarak devam eden öğretmen kaçırmaları dikkate alındığında tarafınızdan alındığını söylediğiniz tedbirlerin yeterli olmadığı ortaya çıkmıştır, öğretmenleri ve kamuoyunu yanılttığınız için öğretmenlerimizden ve kamuoyundan özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Öğretmenlerin can güvenliğini sağlayamamış olmanız; Kanun Hükmünde Kararnameyle; 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırırken ve Milli Eğitim Temel Kanununda Milli Eğitim Bakanlığının görevlerini sıralayan 2. maddesinin a fıkrasında söylenen, 'Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren vatandaş olarak yetiştirmek üzere' ifadelerini çıkarmak gibi işlerden fırsat bulamamazlıktan mı kaynaklanmaktadır? Milli Eğitim Bakanı olarak önceliğiniz Milli Eğitimi 'milli'likten uzaklaştırmak mı olmalıydı yoksa öğretmenlerin özlük haklarını ve ekonomik haklarını iyileştirmek, can güvenliğini sağlamak mı olmalıydı?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler