Kadro olmadı komisyon verelim

Hükümet taşeron işçilerin ardından 23 bin 4-C’liyi de bir kez daha yarı yolda bıraktı. KPDK’den yine kadro kararı çıkmadı. 23 bin personel ortada kaldı.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 22:07
Abone Ol google-news

Kamudaki 720 bin taşeron işçinin tamamına kadro vermek yerine, bir bölümünü “sözleşmeli personel” statüsüne geçirmeye hazırlanan hükümet, 10 yıldır kadro bekleyen 23 bin 4-C’liyi bir kez daha oyaladı. Memur konfederasyonları ile Çalışma Bakanı’nın katıldığı Kamu Personeli Danışma Kurulu’ndan (KPDK) yine 4-C’lilere kadro kararı çıkmadı. Yıllardır her platformda taleplerini dile getirmelerine ve bunun da hükümet tarafından biliniyor olmasına karşın 4-C’lilerle ilgili komisyon kurulması kararlaştırıldı.

2016’nın ilk KPDK toplantısı önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve memur konfederasyonları başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının ana konusunu geçici personel statüsünde bulunan 23 bin 4-C’liye kadro verilmesi oluşturdu. Kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin memur statüsüne geçirilmesi de toplantının bir diğer önemli konusuydu. 4-C’lilerin kadro talebi yaklaşık 10 yıldır gündemde.

İlk olarak TEKEL işçilerinin eylemleri ile gündeme gelen 4-C’liler, yıllardır kadro bekliyor. Bu talepleri de memur konfederasyonları tarafından hemen hemen bütün toplantılarda hükümete aktarılıyor. Ancak hükümet toplu sözleşme görüşmeleri de dahil olmak üzere bütün toplantılarda gündeme gelen bu konuda somut adım atmak yerine oyalama yapıyor.

Önceki günkü toplantıda da memur konfederasyonları 4-C’lilere kadro talebini bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’dan, 4-C’li personelin kadroya geçirilmesi konusunun net bir takvime bağlanmasını, tarih verilmesini istedi.

Artık söz istiyoruz

Koncuk, “4-C ve üniversiteli işçiler konusunda bu toplantıda bir şey söylemenizi bekliyoruz. Artık bu konuda Çalışma Bakanından bir söz duymak istiyoruz. 23 bin kişi olan 4-C meselesini bu kadar uzatmaya gerek yok” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin başkanlığında kurulacak bir komisyonun bu konuda çalışmalara başlayacağını belirtmekle yetindi. Soylu, “4-C meselesinde bir sonuca ulaşmak için çalışmalar devam edecek, süreci hızlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir adım daha atmamız gerekiyorsa bir adım daha atalım. Bakan yardımcımız Orhan Yeğin başkanlığında Devlet Personel Başkanlığımız ve Maliye Bakanlığımızın da içinde olacağı bu komisyon çalışmalarını sürdürecek ve bu konuların çözümü için süreci hızlandırma gayreti içinde olacaktır” dedi. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler