‘Kara tren' Manisa'ya kaçtı!

Balıkesir Gar Havzası’nda sergilenen ve “Kara Tren” diye bilinen buharlı lokomotif, TCDD Genel Müdürlüğü ile Manisa Yunusemre Belediyesi arasında imzalanan protokolle bir yıllığına kiralandı. TCDD Genel Müdürlüğü’nün Balıkesir’in bağlı bulunduğu İzmir 3. Bölge’ye verdiği talimat üzerine, 18 Mayıs 2019 tarihinde Manisa’ya nakledilen tarihi lokomotifin bir yıl boyunca Yunusemre Belediyesi tarafından sergileneceği öğrenildi. Bu uygulama Balıkesir’de tepkileri de beraberinde getirdi. Yerel basında, “Kara trene sahip çıkamadık”, “Tren kaçtı” başlıklı manşetler atıldı.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 20:00
Abone Ol google-news

TCDD Genel Müdürlüğü bu tepki ve haberler sonrası yazılı bir açıklama yaparak, buharlı lokomotifin sergilendiği alanın Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildiğini, lokomotifin sokakta kalan kişilerin mekânı haline geldiğini ve daha iyi ortamda sergilenmesi amacıyla Yunusemre Belediyesi’ne kiralandığını bildirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın olaya tepki göstererek, trenin 20 yıldır Balıkesir Gar Havzası’nda sergilendiğini anımsattı. Akın, “Balıkesir tarihinde önemli bir sembolün TCDD Genel Müdürlüğü’nde masa başında oturanların aldığı kararlarla yerinden edilmesi akla mantığa sığmıyor” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler