Kardeş bombacı YPG’nin elinde

Ankara’yı kana bulayan teröristlerden Ömer Deniz Dündar’ın, IŞİD’e birlikte katıldığı kardeşi Mahmut Gazi Dündar’ın YPG tarafından yakalandığı belirtildi.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 23:08
Abone Ol google-news

Ankara’da 99 yurttaşın öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştiren 2 canlı bombadan biri olan Ömer Deniz Dündar’ın, IŞİD’e birlikte katıldığı ikiz kardeşi Mahmut Gazi Dündar’ın YPG tarafından geçen haziran ayında Tel Abyad’da yakalanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Adıyamanlı olan ve “Dokumacılar” olarak adlandırılan grubun üyeleri arasında yer alan Ömer Deniz Dündar, beraberinde ikiz kardeşi Mahmut Gazi ile birlikte yasadışı yollarla Suriye’ye geçti ve burada IŞİD saflarına katıldı. Tamamı Türk ve yoğun olarak Adıyamanlı gençlerin dahil olduğu “Dokumacılar” grubuna Suriye’de “Konsantin Taburu” adı verildi. YPG ve Burkan El Fırat güçleri Tel Abyad’ı geçen haziran ayında IŞİD’den temizledi.

YPG güçleri ilçede yaptığı aramalarda IŞİD’li olduğu saptanan Mahmut Gazi Dündar’ı yakaladı tutuklayarak Tel Abyad cezaevine koydu. YPG kaynakları Dündar’ın cezaevinde tutulduğunu doğruladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler