Kaş'ta yamaç paraşütü keyfi

Antalya'nın Kaş ilçesinde, tarih ve doğa turlarının yanı sıra tatilcilere yamaç paraşütüyle farklı bir seçenek sunuluyor. Kırdavlı Tepesi'ne giden gökyüzü tutkunları, kısa bir ders ve hazırlığın ardından kendilerini gökyüzüne bırakıyor.

Yayınlanma: 11.11.2008 - 09:53
Abone Ol google-news

Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılan yamaç paraşütü, heyecan tutkunlarına keyifli anlar yaşatıyor.

Türkiye'deki alternatif turizmin en önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Kaş'ta, tarih ve doğa turlarının yanı sıra yamaç paraşütüyle de tatilcilere farklı bir seçenek sunuluyor.

Kamyonetlerle yamaç paraşütünün başlangıç noktası olan Kırdavlı Tepesi'ne giden gökyüzü tutkunları, kısa bir ders ve hazırlığın ardından kendilerini gökyüzüne bırakıyor.
Uygun rüzgar bulununca, usta bir pilotla birlikte yaklaşık 45 dakikalık yolculuk başlayor. 650 metre yükseklikteki tepeden başlayan yolculukta, masmavi Akdeniz, karşıda Yunanistan'ın Meis Adası, makilikler içindeki Çukurbağ Yarımadası muhteşem bir görüntü oluşturuyor. Yolculuk, Kaş Limanı'nda sona eriyor.

Kaşlı turizmciler, yamaç paraşütü uçuşlarına en çok Batı Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiğini, son yıllarda az sayıda Rus turistin de yamaç paraşütü için Kaş'a geldiğini bildirdi.

İlk kez yamaç paraşütü yapan Rus Yana Peker, deneyimini ''harika'' diye nitelendirdi. Peker, ''üstünüzde masmavi gökyüzü, aşağıda masmavi bir deniz, harika bir doğa. Herkes görmeli ve yaşamalı. Televizyonda izlediğinizden çok farklı. Kendimi kuşlar kadar özgür ve mutlu hissettim'' dedi.

Rus Loliva Schvenko da annesinin kendisini ikna etmesiyle yamaç paraşütü yaptığını anlattı.

Uçuşun başında korktuğunu ancak sonra büyük keyif aldığını belirten Schvenko, ''Herkesin yapmasını tavsiye ediyorum. Aşağıda sanki bir cennet vardı. Manzara çok muhteşemdi'' diye konuştu.

Kaş'ta uzun yıllardır yamaç paraşütü pilotluğu yapan Uğur Yavaş, Kaş'ın uçuş için çok uygun olduğunu söyledi. Son yıllarda Kaş'ın Fethiye Babadağ'a rakip olmaya başladığını ifade eden Yavaş, deneyimli pilotların Kaş'ta uzun süreli uçuş yapabileceklerine dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler