Kayıp Gülistan Doku olayında yeni gelişme: Abarakov için ‘Mevcutlu getirilsin’ kararı

Tunceli’de 5 Ocak’tan beri haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında bilirkişi raporunu inceleyen başsavcılık, HTS kayıtları ile şüpheli Zaynal Abarakov’un ifadeleri arasında açık bir farklılık olduğunu tespit etmesi üzerine Abarakov hakkında ‘mevcutlu olarak hazır edilmesi’ kararı aldı.

Yayınlanma: 29.07.2020 - 17:25
Kayıp Gülistan Doku olayında yeni gelişme: Abarakov için ‘Mevcutlu getirilsin’ kararı
Abone Ol google-news

Tunceli’de 5 Ocak’tan beri haber alınamayan ve son olarak dosyanın baş şüphelisi Zaynal Abakarov tarafından iki gün alıkonulduğu belirtilen Gülistan Doku soruşturmasında Abakarov’un tutuklanması talebi reddedildi. Ancak bilirkişi raporunu inceleyen başsavcılık, HTS kayıtları ile şüpheli Abarakov’un ifadeleri arasında açık bir farklılık olduğunu tespit etmesi üzerine Abarakov hakkında “mevcutlu olarak hazır edilmesi” kararı aldı. Ayrıca Doku’nun kaybolduğu güne ilişkin tüm esas kayıtların rapor edilmesi de istendi. 

POLİS ZORUYLA GETİRİLECEK

Cumhuriyet'e konuşan Avukat Çimen, şunları söyledi:

“Müvekkil Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yapılan soruşturmada her ne kadar direk tutuklama yapılmasına yönelik talebimiz ret edilmişse de başsavcılıkça gelen belgeler doğrultusunda şüphelinin yeniden ifadesinin mevcutlu olarak alınmasına yönelik talebimiz kabul edilmiştir. Dosyamızın baş şüphelisi polis zoruyla hazır edilecek olup sorgusu sonrasında tutuklamaya sevk edilip edilemeyeceği anlaşılacaktır. Toplumda infial oluşturan ve insanların hukuka olan güveninin zedelendiği bu dosyada kanaatim kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir karar çıkacaktır.”



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler