Keyfe göre yas...

Maden faciası nedeniyle DOB perde açmazken DT'te oyunlar sahnelendi.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 09:18
Abone Ol google-news

Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarihinde bir ilk yaşandı. DOB’nun Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun dahil tüm bölgelerinde 5 gün boyunca hiçbir temsil yapılmadı. Gerekçe ise Ermenek’te yaşanan maden kazası. Ancak DOB 5 gündür perdelerini açmazken, DOB’la aynı statüde bulunan Devlet Tiyatroları’nda (DT) facianın yaşandığı 28 Ekim tarihi hariç, her gün bir oyun sahnelendi.

DT’de oyunlar sahnelenirken, DOB’un perde açmaması ise dikkat çekti. DOB’da ilk iptal, 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle özel olarak sahneye taşınacak “Üç Destan” adlı oratoryoya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen bir emirle eserin sahnelenmesinden vazgeçildi. Ancak bakanlık, Ermenek’teki maden faciasını gerekçe göstererek daha sonraki temsillerin sahnelenmesini de istemedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz DOB Genel Müdürü Selman Ada’yı arayarak, 2 Kasım dahil, o güne olan tüm eserlerin temsillerinin iptalini istedi. DOB böylece 5 gün boyunca tüm bölgelerinde perdelerini açamadı.

Ancak Ermenek’teki faciayla ilgili ulusal yas ilan edilmezken, DT’de oyunlar sahnelenirken DOB’un eserlerinin temsilinin iptali dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler