Kılıçdaroğlu: 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de halka seslenerek "Dersim'den bütün Türkiye duysun, 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz. Siyasetten de barajları kaldıracağız" dedi.

Yayınlanma: 03.06.2015 - 13:45
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli'de-FOTOĞRAFLAR

-Dün Mersin'deydim...Mersinlilerin selamını getirdim size....

-Sizden sadece bir şeyi düşünmenizi istiyorum. Türkiye'nin baskıcı rejimden kurtarması lazım.

-Dersim'den bütün Türkiye duysun, 12 Eylül darbe hukunu değiştireceğiz

-Tunceli’nin bir özelliği daha var. Evliyalar diyarıdır. Bir Tuncelilinin başbakan olması barışın güvencesidir.

-Bir Dersimlinin Başbakan olması Türkiye’ye huzurun gelmesi demektir. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan göçmez bir köyünde doğdum. Bu topraklarda doğdum. Ankara’ya, İstanbul’a gittim. Her zaman her yerde yaşasın cumhuriyet dedim ve diyeceğim de…

-Nereye gitsem bir Tuncelili kardeşim gelip iş istiyor. Ankara’da oturan beyler Tunceli’yi görmüyorlar. Kılıçdaroğlu sözü, benim başbakanlığımda işsizlik sorununu Tunceli’de sıfırlayacağım. Yine konvoy halinde itiraz edecekler? Tunceli’nin nüfusu nedir ki zaten? 13 yıldır dışladınız.

-Benim Başbakanlığımda Tunceli'yi bölgenin yıldızı yapacağım.

-Zorla bir yasa çıktı ve dedi ki “Danıştay kararıyla sözlü sınavlarda kamera olacak” diye. Çocuğun elenmesine engel olacak diye. Bir kanun çıkardılar sözlü sınavlara kamera konmak zorunda değil diye. O çocuk hakim olamadı. İçimde ukdedir. Böyle bir adaletsizliği 81 ilden hiçbir gencimize yapmayacağız. 

-En büyük derdin işsizlik olduğunu biliyorum. 17 milyon yoksulumuz var. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Çocuklarımız KPSS’ye girer, başarılı olurlar, beklerler ne zaman sıra bize gelecek diye. Sözüm söz, bu düzeni yıkacağım. 

-Munzur’u tüm Türkiye bilir, dünya bilir. Munzur’un vadisine HES’ler, barajlar yaptırmayacağız. Tunceli’nin doğasına asla ve asla kimsenin ihanet etmesine izin vermeyeceğiz. Özgür akacak Munzur… Barajlara izin vermeyeceğiz bir de siyasi barajlara izin vermeyeceğiz. Dersim’den bütün Türkiye duysun. 12 Eylül darbe hukukunu değiştireceğiz.

-Gençlerin üzerindeki baskıları kaldıracağız. Yüzde 10 barajı darbe hukukunun sonucudur. Gelin kardeşim bu barajı kaldıralım diye açık çağrı yaptım. Siz samimi değilsiniz dediler. Arkadaşlarıma talimat verdim. Yüzde 10’luk barajı kaldıran teklifi hazırlayıp sundular. Milletin iradesinin Parlamento’ya yansımasını isterim. Barajın kalkması için açık çağrı yapan parti biziz. 

-Seçim bildirgemiz emekten yanadır. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. İstediğiniz yere gidin, istediğiniz şikayeti yapın sözüm söz asgari ücreti 1500 TL yapacağım. 

-Tuvaleti temizleyen insan, insan değil mi? Hırsızlık yapmıyor o alın teri ile kazanıyor. Onu bile bilmiyorlar. Tuvalet temizleyip çoluk çocuğunun rızkını kazananların ellerini öpüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler