Kılıçdaroğlu: Bilin ki o el Recep'in elidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'de konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Arada bir elinizi cebinize attığınızda başka bir el görürseniz bilin ki o el Recep'in elidir" dedi.

Yayınlanma: 19.01.2014 - 15:18
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluklara yönelik işlem yapan savcı ve polislerin görevlerinden uzaklaştıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “çete reisi” suçlamasında bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kirlilikten arınması için yeni bir siyaset anlayışı gerektiğini belirterek
“Arada elinizi cebinize atarsanız, başka bir el görürseniz bilin ki o el Recep’in elidir” dedi.

Balıkesir’de Kurtdereli Kapalı Spor Salonu’nda partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzlukların diktatörlük rejimlerinde olduğunu vurguladı. 4 bakanın yolsuzluk yaparken suçüstü yakalandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde bize düşen bir görev vardır. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğiz. Önümüzde çatışan bir Türkiye tablosu var.

Ben söylemiyorum, TBMM Başkanı, ‘Anayasa’nın 138’inci maddesi çökmüştür’ diyor. Yani yargı kararları uygulanmıyor. O zaman her yurttaşımın elini vicdanına koyup yeniden düşünmesi lazım. Türkiye çok kirlendi. Türkiye’nin o kirlilikten arınması lazım” dedi. ‘Gün birlik günüdür’ Kılıçdaroğlu, hükümetin darbe söylemine yönelik “Ben darbelere karşıyım arkadaşlar. Gün birlik günüdür. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz tehlikede. Özgürlük mücadelemizi elimizden almak istiyorlar. Basına sansür koydular” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Daha dün imam hatiplerin kuruluş yıldönümünde konuşuyor. İmamlar çağırılmış, müftüler orada, imam hatip öğrencileri orada, CHP’yi yuhalatıyor. Yahu bunlar yarın camide cemaate vaaz verirken ne diyecekler? Senin hiç ahlak anlayışın yok mu arkadaş? Nedir senin din anlayışın? Sen imam hatipi neden siyasete alet ediyorsun. Bütün imamlara sesleniyorum. Size güveniyoruz. Siz toplumun kanaat önderisiniz. Elbette siyasi görüşünüz olabilir. Ama Allah’ın kelamını dillendirirken siyaset kullanmayacaksınız.” “Bilal oğlanı hâkimin önüne neden göndermedin?” diye soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Korktu. Korkan adamda bir şey vardır. Niye korkuyorsun? Eğer diyor yolsuzluğa bulaşmışsa ben evlatlıktan reddediyorum. Her anne babanın gözünde evladı değerlidir. Hiçbir anne babanın kendi evladını reddetmesini istemeyiz. Bir örnek veriyorum. Ali Ağaoğlu. İstanbul Bakırköy’de kendi arsasına özel imar durumu çıkarmak için sana geldi. Seninle konuştu. Sen, Erdoğan Bayraktar’a talimat verdin. Diyor ki imar durumunu değiştirin, istediği gibi yapın. Ama sonra diyor ki bak senin arsanın durumunu değiştirdim. Sen malı götürdün. Şimdi sıra bana geldi. Benim oğlum var ya o vakıf kurdu diyor. Senin İstanbul’da Ataşehir’de 20 dönümlük arsan var. Onu da oğlumun vakfına ver diyor. Bunlar bu söylediklerimin tamamı mahkeme kayıtlarında var. Neden
Bilal’i göndermiyor, bunun için?” ‘Çete reisisin’ Hükümetin yolsuzluk operasyonlarına ilişkin savcı ve polisleri değiştirdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Savcıyı değiştirdi, polisi değiştirdi. Şimdi kalkmış efeleniyor.Reddederim. Bu hükümetin ne yaptığını biliyoruz. Senin de ne yaptığını biliyoruz. Sen yolsuzlukların başındaki çete reisisin. Çete reisi kim? Onu ben söylemeyeyim. Onu kendi bakanı söyledi. Sen ne söylediysen onu yaptım diyor. Soyulan Türkiye’dir. Bu ülkenin yoksul halkıdır” dedi. Kılıçdaroğlu, “Dicle’nin kenarında iki koyun kaybolsa, onun sorumluluğunu almaya hazırım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler