'Kırmızı fularlı kız'a aynı eylemden ikinci dava

Antalya'da 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil hakkında, yargılandığı davadaki suçlamalardan bir başka dava daha açıldı. Avukat Hakan Evcin, "Savcıların olaylardan ve birbirinden haberi yok. Sorgulama yapılsa veya basını takip etseler bu davanın açıldığını görecekler" dedi.

Yayınlanma: 04.04.2014 - 10:37
Abone Ol google-news

Antalya'da taktığı kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği yönünde hem polis sorgusunda hem de savcılık iddianamesinde suçlamaların yöneltildiği 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil ve 25 yaşındaki Mustafa Cihan Yılmaz'ın, 4 ay 6 gün cezaevinde tutuklu yargılanmalarına neden olaylardan biri, Ahmet Atakan'ın ölümü protestosuna katılmalarıydı. Gençler, bu eylemden farklı bir mahkemede açılan ikinci bir davada daha yargılanacak.

Antalya'da 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Çallı Kavşağı'nda yaşanan olaylar, Ahmet Atakan'ın ölümünün protestosu, 12 Eylül darbesi yıldönümündeki protesto ve ODTÜ olaylarına ilişkin protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle Ayşe Deniz Karacagil ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Eylül günü gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Karacagil Alanya'da, Yılmaz ise Antalya'da 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

AYNI SUÇA İKİNCİ DAVA

Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz, Naim Doğan, Ersin Elyakut ve Hacı Bey Temur hakkında, 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci bir dava daha açıldı. İkinci davadaki suçlama, yine 10 Eylül 2013 günü, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için düzenlenen protesto yürüyüşüne katılmaları konusunda, 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' olarak gösterildi.

 

'BASINI İZLESELER DAVANIN AÇILDIĞINI BİLECEKLER'

İkinci dava sanıklarının avukatı Hakan Evcin, ilk davası özel yetkili mahkemede açılan ve bu mahkemelerin dağılması nedeniyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen Karacagil ve Yılmaz'ın davasının içeriğinde, 10 Eylül günü Antalya'da Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto gösterisine katılmaları olduğunu hatırlattı.

Aynı eylemden yeniden dava açıldığını belirten Evcin, Karacagil ve Yılmaz'ın zaten davası görülmekte olan bir olay konusunda ikinci kez açılan davayla ayrıca yargılanacaklarını anlattı.

Avukat Evcin, "İlk davayı açan terörle mücadele kanununa ilişkin yetkilendirilmiş savcı, bu ikinci davayı açan ise örgütlü suçlar savcısı. Savcıların olaylardan ve birbirinden haberi yok. Zaten sorgulama yapılsa veya basını takip etseler bu davanın açıldığını görecekler" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler