Kısa film deyip geçmeyin!

FOX TV'de Engin Altan Düzyatan ile Burçin Terzioğlu'nun başrolünü paylaştığı Kurşun dizisinde canlandırdığı Filiz Ertan karakteriyle sinema dünyasında çıkışa geçen tanınan ve sevilen oyuncu ve senarist Burçin Ergin, kadına şiddetin arttığı bir dönemde yazdığı Rainbow filmi ile uluslararası film festivallerinde boy göstermeye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 23.01.2020 - 20:34
Kısa film deyip geçmeyin!
Abone Ol google-news

Daha önce Kerem Türkaydın'ın Prana klibinin de yönetmenliğini üstlenen sevilen gelecek vadeden yetenekli yönetmen Seçil Yeşildirek'in yönetmen koltuğunda oturduğu Rainbow filmiyle birlikte kariyerinde önemli bir çıkış yaparak dikkatleri bir kez daha üstüne çekmeyi başardı. Kadına karşı şiddetin, cinayetlerin, toplumsal eşitsizliğin arttığı böyle bir dönemde Burçin Ergin ve Seçil Yeşildirek Rainbow (Gökkuşağı) isimli kısa filmleriyle bir kadının rengârenk olan dünyasından bizlere farklı bir pencere açıyor. Senaryosunu Burçin Ergin'in kaleme aldığı, Rainbow (Gökkuşağı) filminin görüntü yönetmenliğini sinema dünyasının tanınmış isimlerinden ünlü yönetmen Uğur İçbak yaparken, filmin soundtrack'i ise Cem Esen imzasıyla ortaya çıktı.

RENKLERİ ÇALINMIŞ BİR KADININ HİKÂYESİ 

Film kısacık ama çok etkili, Ortalama bir dram yüküyle yürek burkmakla yetinmiyor film, insanı bir süre nefessiz bırakıp zihninde, ruhunda yer ediyor kolayca. Bir festival filmi olması nedeniyle çok az sayıda sinema insanı ve yine kısıtlı sayıda festival jürisi tarafından izlenecek olan Rainbow birçok festivalde boy gösterecek ama keşke büyük kitlelere de ulaşabilse. Filmin senaristi Burçin Ergin, çok iyi iş çıkartmış, son derece sınırlı ama etkili diyalog ile sizi alıp filmdeki olayın merkezine hapsediyor adeta, kaçılmıyor hikâyeden, dramın ağırlığı altında eziyor sizi film. Filmin yönetmeni de bir kadın. Seçil Yeşildirek, son derece bıçak sırtı bir senaryoyu ustalıkla çekmiş. Sanki ilk filmi değil de ustalık eseri gibi işlemiş hikâyeyi. Filmin iki oyuncusu Canet Tör iyi bir performans göstermiş ve oldukça zor bir rolü iyi kotarmış. Filmin kadın ve aynı zamanda başrol oyuncusu Gamze Dar için ise kesinlikle ayrı bir parantez açmak şart.


SARSICI VE ÇARĞICI BİR OYUNCULUK

Gamze Dar gerçekten muhteşem bir performans göstermiş. O kadar ustaca, etkili ve yerinde bir performans söz konusu ki izledikten sonra “iyi ki bu bir film” dedirtiyor insana. Filmin senaryosu gereği yaşadığı olayı, nefes kesen bir gerçeklik ile masalsı gerçek üstü molalar arasında yaşatmış. İnsanın bir yandan başını başka tarafa çeviresi geliyor ama gözünü aksiyondan alamıyor. Tek kelimeyle sarsıcı ve çarpıcı bir oyunculuk. Görüntüler ise hepimizin adını bildiği usta isim Uğur İçbak imzası taşıyor. Görüntüleri hikâyeye bu denli doğru hizmet ettiği ve filme anlam kazandırdığı bir iş olmuş, renklerdeki dokunuşta da Uğur Abi (içbak) etkisi anlayan gözler için kolayca gözlenmekte. Müziğe gelince Cem Esen film için bir mini soundtrack hazırladı ve Almaya’da da birlikte eğitim gördüğü arkadaşları ile kaydedip filme ilave edilmesini sağladı. Cem Esen ismini çok ama çok iyi yerlerde göreceğimize şüphe yok.

Yağmur sonrası gökkuşağını seyretmek isteyen bir kadının tüm renklerini kaybetme hikâyesini konu alan Rainbow filminin ilk gösterimi 27 Ocak 2020 tarihinde saat 20.00'de Beyoğlu Yeşilçam Sineması'nda gösterilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler