Koç Holdig’den Yapı Kredi ile ilgili yeni açıklama
Koç Holding, İtalyan ortağı Unicredit'le Yapı Kredi hisseleri konusunda görüşmelerin olduğunu doğrulayarak konuyla ilgili olarak alınmış kesin bir karar olmadığını bildirdi.

Geçen hafta Reuters’ta yer alan ve ilgili kaynaklara dayandırılan haberde Koç Holding’in Yapı Kredi’deki İtalyan ortağı Unicredit’in bankadan çıkıp hisselerini Koç Holding’e satacağı belirtilmişti.
Bunun üzerine Koç Holding bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yazılı bir açıklama yaptı. Koç Holding’ten yapılan açıklamada taraflar arasında görüşmeler olduğu belirtilerek konuyla ilgili bir yönetim kurulu kararı alınmadığı ifade edildi.
İşte Koç Holding’den KAP’a yapılan açıklamanın tamamı:
Basın-yayın organlarında, müşterek yönetime tabi ortaklıklarımızdan Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS) hisselerinin tamamının iş ortağımız Unicredit’ten satın alınarak Yapı Kredi Bankası A.Ş.’de (YKB) çoğunluğun Şirketimize geçeceği ve iş ortaklığının sona erdirileceği yönünde bazı haberler çıkmıştır.
'GÖRÜŞMELER HER ZAMAN YAPILMAKTA’
Konu hakkında daha önce yaptığımız açıklamada belirtildiği üzere, portföyümüzde yer alan şirketlere ilişkin hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılmakta olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği’ne göre kamuya açıklanmaktadır.
‘GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR’
Bu kapsamda, YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır. Bu nedenle, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.
Video Haberler
-
Çöp evde bulunan çocuktan iyi haber
-
Altay'dan Nebati'ye: Haberleri izle
-
Antalya'da banka müdürü rehin alındı!
-
Erdoğan mevsimsel demişti fiyat düşmedi
-
Yunanistan’da yolcu uçağının alçak inişi nefes kesti
-
Daracık sokakta çocuklara dehşeti yaşattı
-
'Bu yapılan alçaklıktır'
-
Otobüs bir anda alev aldı; 74 kişi ölümden döndü!
-
Kaybolan eşi ölü bulundu, 'İçim yanıyor' diyerek gözyaşı
-
Büyükçekmece'de feci motosiklet kazası
En Çok Okunan Haberler
-
Kimlik ve ehliyette yeni dönem!
-
Erdoğan'a kötü haber: Fark attı!
-
Antalya'da banka müdürü rehin alındı
-
Emekli promosyonuna haciz mi geliyor?
-
Demirler İETT otobüsüne düştü
-
Menzil şeyhinin adını taşıyan kişiye özel kıyak
-
Atama kararlarına Nurcu rektörden tepki
-
YSK Başkanı'ndan seçim açıklaması
-
Trafik sigortası primlerine zam yapıldı!
-
En yüksek oran hangi partide çıktı?