Komutanlar Suriye sınırında

6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Kilis'te Suriye sınırında incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 13.11.2012 - 10:59
Abone Ol google-news

Tümgeneral Bostancı ve beraberindeki Tuğgeneral Güneş, Kilis'e geldi. Suriye sınırındaki Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı'na geçen komutanlar, burada ilgililerle görüşüp, inceleme yaptı.

Tümgeneral Bostancı ve Tuğgeneral Güneş'in daha sonra sınır karakollarında da denetleme yaptığı öğrenildi.

 

Ceylanpınar'da bu hafta da eğitim yok

Öte yandan, Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki çatışmalar nedeniyle, sınırdaki Ceylanpınar ilçesinde eğitim ve öğretime verilen aranın, hafta sonuna kadar uzatıldığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'de son günlerde Rasulayn'da yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle daha önce tüm okullarda 14 Kasım Çarşamba gününe kadar verilen ara, olayların devam etmesi nedeniyle uzatıldı. Bu çerçevede ilçedeki tüm okullarda hafta sonuna eğitim-öğretim yapılmayacağı belirtildi.

Kaymakam İbrahim Çenet de, olumsuzluk yaşanmaması halinde okullarda hafta başından itibaren eğitim ve öğretime başlanabileceğini söyledi.

Bu arada okulların tatil edilmesiyle ilgili karar, belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla da ilçe halkına duyuruldu.
 

Fotoğraf:AFP


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler