Köpeklerin boğuşması kahvehaneyi böyle birbirine kattı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, biri sahipli iki köpeğin boğuşması balıkçı kahvesini birbirine katarken, güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda bir kişi yaralandı.

Yayınlanma: 12.01.2016 - 15:25
Abone Ol google-news
<video:462598>


TEMA Bodrum Gönüllüsü 60 yaşındaki Haluk Ortaç, tasmayla bağlı köpeğiyle Gündoğan Mahallesi'nde gezintiye çıktı. Balıkçı kahvesinin önüne geldiğinde çevrede bulunan sokak köpekleri Ortaç'ın golden retriever cinsi 'Dost' isimli köpeğine havlamaya başladı. Bu sırada çay içip sohbet eden vatandaşların yanında bulunan bir başka sokak köpeği de koşarak Dost'a saldırdı. Boğuşma başladı. Ortaç, köpeklerin araya girip ayırmaya çalışırken düştü. Buna rağmen ayağa kalkıp, çevredekilerin de yardımıyla ayırmaya çalıştığı köpeklerden biri Ortaç'ın sağ kolunu ısırdı. Köpeklerin kavgası güçlükle sonlandırılırken, kahvenin panosuna "Balıkçılar kahvesine köpekle girmek yasaktır" yazısı asıldı.
Kıyafeti kalın olduğu için kendisini ısıran köpeğin dişlerinin tenine fazla girmediğini belirten Haluk Ortaç, "Köpekler boğuşmaya başlayınca birbirlerine zarar vermesinler diye aralarına girmek istedim. böyle bir talihsizlik yaşandı" dedi.
Köpeği Dost'u sokaktan sahiplendiğini belirten Ortaç, "Elimizden geldiğince gördüğümüz kedi ve köpekleri besliyoruz, sahipleniyoruz. Belediye de sokak hayvanları konusunda çalışma yapıyor ama sayıları o kadar fazla ki başa çıkmak zor oluyor. Tatilcilerin yaz sonunda terkettikleri kedi ve köpekler nedeniyle sokaklar can dostlarıyla dolu. Yaşadığımız bu olay, köpeklerin içine düştüğü zor durumun, başa çıkamadığımızın dışa vurumudur" dedi.
Kendi köpeğinin aşılarını daha önce yaptırdığını belirten Ortaç yaptığı araştırma da ilçede kuduz vakasının olmadığını öğrendiğini de söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler