Koronavirüs Galatasaray'ı vurdu

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Euro League Women birinci grup aşamasına katılamayacağını açıkladı

Yayınlanma: 29.11.2020 - 13:34
Koronavirüs Galatasaray'ı vurdu
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü, Kadın Basketbol Takımı'nın, Euroleague Women fanus turnuvasına katılamayacağını açıkladı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Basketbol takımımız, 1-4 Aralık 2020 tarihlerinde Macaristan'ın Sopron kentinde düzenlenecek EuroLeague Women birinci grup aşamasına takımımızda son bir haftada üç oyuncumuzun PCR testlerinin pozitif çıkması ve oyuncularımızın Covid-19 semptomları göstermesi sebebiyle katılmayacaktır.
Oyuncu, idari ve teknik heyetimizin geri kalanının PCR testleri negatif olmasına rağmen, FIBA Avrupa ile yapılan görüşmeler ve FIBA Sağlık Komisyonunun tavsiyesi ışığında ekibimizin birinci dereceden temaslı olarak kabul edilmesi ve yüksek risk taşıması sebebiyle takımımızın katılımı bu turnuva için iptal olmuştur. Takımımızın turnuvada oynayacağı maçların statüsü hakkındaki karar, ilgili makamlar tarafından ileri bir tarihte açıklanacaktır."

Öte yandan Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden İzmit Belediyespor'un FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlar, takımdaki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle ertelendi.

Kulübün genel menajeri Cengiz Kahraman,  4 gün önce 4 oyuncu ile teknik ekipteki 3 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı.

Dünkü testlerde kulüp başkanı Uğur Koştur ile 3 oyuncunun daha pozitif çıktığını belirten Kahraman, bu nedenle 1, 2 ve 4 Aralık'ta FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu'nda oynanması planlanan maçlara katılamayacaklarını bildirdi.

Kahraman, FIBA'nın maçların ertelenmesi yönündeki başvurularını kabul ettiğini, yeni tarihlerin henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler