Kortların altın kızı

Tenisçi Semra Aksu’dan 3 haftada 3 şampiyonluk.

Yayınlanma: 08.08.2019 - 20:37
Abone Ol google-news

Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen Ürdün Tenis Turnuvası’nda teklerde ve çiftlerde şampiyon olarak ülkemizi gururlandıran İzmirli tenisçi Semra Aksu, ayağının tozuyla katıldığı J5 Izmir Kulturpark ITF Junior Cup’a da damgasını vurdu. Kültürpark Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, Fransa, Polonya, Kolombiya, Yunanistan, Hindistan, Özbekistan, Katar, İngiltere, Ukrayna, Türkmenistan, Kuveyt, Bulgaristan, Cezayir ve Almanya olmak üzere, 16 ülkeden 120 sporcu katıldı. Turnuvada, Kültürpark Tenis Kulübü’nün lisanslı oyuncusu Semra Aksu, tek kadınlar şampiyonu oldu. 3 haftada 3 şampiyonluk yaşayan Aksu, sevincini Cumhuriyet Ege ile paylaştı.

16 yaşındaki başarılı tenisçi Semra Aksu, ismini Türk atletizminin efsanelerinden, “Rüzgârın Kızı” olarak bilinen milli atlet, halası Semra Aksu’dan alıyor. İzmir Tevfik Fikret Anadolu Lisesi’nde henüz 10’uncu sınıf öğrencisi olan Aksu, “Spora 6 yaşımda atletizm ile başladım. Sonra sadece tenisle devam ettim. Çünkü tenisten çok keyif aldım. Kortta kendimi buldum. Tenise 8 yaşında başladım diyebiliriz. Kısa sürede bir üst gruba yükseldim. Sonra oradan da devam ettim” dedi. Sporcu bir aileden gelen Aksu, tenise ilgisini “Ailem önce atlet olmamı istedi ama ben teniste daha çok keyif aldım, çok sevdim, bana daha uygun geldi. Kendi çizgimi çizdim. Ailem için de yeni bir şeydi, onlar için pek bilindik bi spor değildi tenis. Çünkü daha çok diğer branşlarla ilgileniyorlardı. O yüzden tenisi büyüyerek, kendi kendime öğrendim diyebilirim” sözleriyle anlattı.
Tenisteki başarısının yanında eğitim hayatındaki başarıyla da göz dolduran Semra Aksu, “Şu an akademik bursla okuyorum. Bütün dersleri Fransızca olan bir okula gidiyorum. Sabah antrenmanı yapıyorum, okula gidiyorum, ardından tekrar antrenmana gidiyorum. Bu süreçte ailem çok destek oluyor, ama benim de çok fazla fedakârlık göstermem gerekiyor. Çok yoruluyorum, ama üstesinden geliyorum. İstersen bence her şeyi birlikte yürütebilirsin, bence önemli olan aklına koymak” diye konuştu. 

BÜYÜK HEDEFLER

Şuan Türkiye klasmanında 10’uncu sırada yer alan Aksu, 18 yaş altı dünya sıralamasında ise 500 üncü sırada bulunuyor. Hedefinin ilk 100’e girmek olduğunu belirten genç sporcu Grand Slamleri Junior kategorisinde Türkiye’yi temsil etmek istiyor. Profesyonel tenis yaşamında uzun uzun vadede ise Fransa Açık Tenis Turnuvası’na katılmak istiyor. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler